PIIP!-PIIP!-PIIP!-PIIP!

Piip-piip-piip..taso kaksi..piip-piip-piip..taso kolme…

20 metrin viivajuoksu, kestävyyssukkulajuoksu, piip-testi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhtä kaikki, piip-ääni tulee tutuksi kaikille Suomen lapsille ja nuorille, sillä testin juoksevat kaikki Suomen kahdeksas- ja viidesluokkalaiset. Lisäksi innokkaimmat liikunnanopettajat juoksuttavat testiä mielellään joka syksy ja kevät.

Urheilijat tai sille tielle pyrkivät eivät pääse ihanasta piip-äänestä eroon kouluvuosien jälkeenkään, vaan se seuraa mukana joukkueiden testauskäytäntönä joka vuosi vähintään kahdesti. Testejä on paljon erilaisia ja niitä ei voi verrata keskenään. Alkunopeudet voivat olla erilaiset ja käännösohjeet ovat useissa testeissä erilaiset. Esimerkiksi Edustus-STPS tekemässä testissä alkuvauhti oli kovempi kuin kouluissa käytetyissä MOVE-testeissä.

STPS päävalmentaja Kai Niiranen palautti edustusjoukkueeseen testin muutaman vuoden tauon jälkeen. Osa konkareista oli jo päässyt PIIP-painajaisista eroon, mutta ne herätettiin jälleen henkiin tammikuun lopulla suoritetuilla testikerroilla.

Nuoruus vs. kokemus tulee olemaan STPS:n sisäisissä kilpailuissa monesti kilpailuasetelma. Niinpä joukkueen managerinakin toimiva Juuso Kautonen haastoi joukkueen ikänestorina nuoremmat piip-testiin lupaamalla jokaiselle hänet voittavalle ikimuistoisen palkinnon.

Juuso on yhä huikeassa juoksukunnosa.

Monet ajattelivat maestro Kautosen uhoamisen tulevan kalliiksi, mutta vain kaksi pelaajaa oli kovemmassa kunnossa piip- testissä kuin Juuso. Kovimman tuloksen kirjasi Valtteri Pekkinen, toiseksi kovimman Aapeli Turkka ja Juusolle kirjattiin kolmanneksi kestävin aika. Nämä kolme olivatkin aivan omassa luokassaan, sillä ero neljänteen oli yli kymmenen viivaa.

Valmentaja Niiranen ja apuvalmentaja Huttu pitivät pikapalaverin juoksun jälkeen ja ottivat asian tiimoilta suoran yhteyden puheenjohtaja Jame Mikkoseen. Herrat saivat sovittua keskenään, että Juusolle tarjotaan digisopimuksen sijasta perinteistä paperista sopimusta, josko nyt konkari Kautonen tarttuisi syöttiin. Hyvästä yrityksestä huolimatta nimeä sopimuspaperiin ei kuitenkaan saatu, vaan Juuso jatkaa edelleen fleerancerina kunnon kohottamista.

Niirasen mukaan piip-testin anti oli odotusten mukainen ja vahvisti sitä käsitystä, mikä hänellä pelaajien kuntotasosta oli jo aiemmin. Huhtikuussa uudelleen juostavaan testiin hän odottaa kaikilta selvää parannusta. Myös kutkuttavan jännittäviä taistelupareja syntyi. Esimerkiksi viime kauden toppariparilla A. Pulkkinen – Manner sekä kärkiparilla T. Pulkkinen – Marttinen on tahoillaan hyvin tasaiset tulokset. Nähtäväksi jää, kuka uskaltaa tehdä eniten omatoimista treeniä joukkueharjoitusten lisäksi. Varmaa on ainakin se, että ensi kesänä STPS tulee olemaan aikaisempia kesiä nopeampi, vahvempi ja kestävämpi.

STPS aloittaa harjoituspelinsä Joensuun upeassa uudessa hallissa 24.2 Kakkosessa pelaavaa JIPPOa vastaan.

Su 24.02. klo 14.00  JIPPO – STPS  Rantakylän Liikuntahalli  

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!

STPS 2019 – Kokemusta ja nuoruutta!

STPS 2019 – Kokemusta ja nuoruutta!

Edustus-STPS on syksyn ja talven pimeinä iltoina kaikessa hiljaisuudessa luonut pohjia tulevaa kautta varten. Syksyn ja alkutalven työ on tuottanut tulosta ja nyt on hyvä aika aloittaa kauden 2019 sopimusjulkaisut.

Kaikille tuttu, pitkän linjan jalkapallomies Tuomas ”Ippu” Loikkanen vahvistaa Edustus-STPS:n taustajoukkoa. Ippu liittyy pieneen, mutta sitäkin aktiivisempaan taustatiimiin ja tuo paljon kaivattua kokemuksen rintaääntä hallituksen kokouksiin. Tervetuloa Ippu!

STPS on pyrkinyt viime vuodet pitämään tiukkaa talouskuria se onkin onnistunut mainiosti. Vuosi 2018 oli taloudellisesti hyvä ja uuteen kauteen lähdettäessä tilanne on se, että pelaajat saavat keskittyä vain pelaamiseen (ja tietysti talkoisiin).

Jame

Puheenjohtaja Jarmo ”Jame” Mikkonen selvitti neitsytkautensa puheenjohtajana osoittaen huikeaa kykyä toimia niin ruohonjuuritason talkoolaisena kuin myös tarkkana talousmiehenä ja visioiden luojana. Tänä toisena puheenjohtajavuonna Jame aikoo edelleen lyödä vettä myllyyn ja keittää uusia soppia, jotta Savonlinnassa on vakavasti otettava edustustason jalkapallojoukkue myös jatkossa.

Kaitsu

STPS lähtee kauteen 2019 Kai ”Kaitsu” Niirasen komennossa. Joukkue on harjoitellut noin kuukauden verran yhdessä ja fysiikan kehittäminen on tässä vaiheessa kautta etusijalla. Koulun salit, lumiset jalkakäytävät ja portaikot ovat tulleet tänä vuonna tutuiksi kahdenkymmenenviiden hengen harjoitusringille. Kaitsu on pyrkinyt korostamaan sitä, että koulun saleista on tänä vuonna saatava kaikki irti, sillä ensi vuonna todennäköisesti talviharjoittelu siirtyy ihan oikeaan jalkapallohalliin.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on jodi.jpg

Nautittavuutta on pyritty lisäämään muutamalla Jorma ”Jodi” Rinkisen vanhalla kikalla; perunajauhoa lattialle ja palloihin lisää ilmaa.

Tällä hetkellä STPS:llä on noin kymmenen pelaajasopimusta ja lähiaikoina allekirjoitetaan toiset kymmenen. Tässä vaiheessa voidaan paljastaa, että joukkueen kokeneimmat pelaajat jatkavat joukkueen selkärankana. Viime kausien STPS-kapteeni ja Kolmosen kiistattomasti rauhallisin, taitavin ja paras pelaaja Marko ”Maukka” Huttu täydentää valmennustiimin ottamalla apuvalmentajan viitan itselleen.

Maukka

Apuvalmentaja Hutun tärkein rooli on tulevalla kaudella kuitenkin kentällä, joten myös ensi kesänä katsojat saavat nauttia yhä Maukan maagisista kosketuksista palloon.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on antti2.jpg
Antti

Myös veljekset Antti ja Teemu Pulkkinen jatkavat pelaamistaan. Kaksikko on puhunut pelipaikkojen vaihdoksesta ensi kaudeksi. Nähtäväksi jää, toteutuuko tämä villi idea esimerkiksi harjoituspeleissä. Lisäksi sopimuksen ovat tehneet Järvenpäästä Savonlinnaan kesken viime kauden tullut Henri Manner sekä polvensa telonut Joona Nieminen ja Elmeri ”Eltsu” Marttinen. Näin ollen etukäteen ajateltuna joukkueen tukiranka alkaa olla kasassa puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen suhteen.

Juuso

STPS mediajaoston saamien tietojen mukaan Juuso ”Maestro”Kautonen ei ole vielä sähköistä allekirjoitusta pelaajasopimukseen kuitannut. Liekö syy sitten Juuson pelihaluissa vai atk-taidoissa, sen voimme todeta että joukkueen rakentaminen on hyvässä vaiheessa ja tulevana kesänä STPS saa jalkeille raikkaan oman kylän poikien joukkueen, jossa muutama vanha konkari rauhoittavat peliä ja nuoret oriit kirmaavat minkä ehtivät. Nuorten pelaajien esiinmarssista voit lukea seuraavasta artikkelista piakkoin.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!

Odotellessa käy fiilistelemässä kauden 2018 maaleja!