Janne ”Vinkku” Kupiainen

90-luvun lopun ja vuosituhannen alkuvuosina FC Savonlinnan ja STPS:n kantavia voimia oli keskikentän väsymätön työmyyrä Janne Kupiainen, joka muistetaan oikean jalan laatupalloista ja edelleen tunnetaan lempinimellä Vinkku.

Legendan mukaan Janne “Vinkku” Kupiaisen lempinimi tulee siitä, että Vinkku oli kova lipittämään viiniä. Pitääkö legenda paikkansa, nykyinen ravintolayrittäjä Janne Kupiainen?

Legenda pitää kyllä osittain paikkaansa :D. Kova viininlipittäjä en ole tosin koskaan ollut, mutta Vinkku nimi juontaa juurensa alkuaikojen Sapo:n (Salonkylän pojat) saunailloista. Siellä tuli ensimmäistä kertaa tehtyä tuttavuutta viinien kanssa.

Millä mielin muistelet omaa jalkapallouraasi? Uraasi STPS:ssa ja FC Savonlinnassa?

Oikein hyvillä mielin. Monia hienoja muistoja STPS:n A junnuista sekä edustuksen peleistä. Muutama kausi pelattiin Kakkosessa (Fc Savonlinna) ja loput meni Kolmosessa.

FC Savonlinna 1994

Ketkä oman aikasi hahmoista on jäänyt parhaiten mieleen? Miten?

Valmennus puolelta Immosen Jorma, Naukkarisen Hako ja Loikkasen Ippu. Immosen aikaan keskikentän laitalinkeille oli piirretty 2 metrin viiva sivurajasta keskikentälle päin, päästä päähän. Alueen ulkopuolella ei ollut peleissä mitään asiaa. Jos ’rajan’ erehtyi ylittämään niin siitä sai kunnon huudot ellei nyt sattunut maalia tekemään. Peleissä aluetta kirmailtiin kuin sähköjänikset edestakaisin. Hakolta opin eniten tekniikka puolta ja Ipun valmennusajoilta on parhaiten jäänyt mieleen tiistain kuntopiirit ja jännehypyt. Näistä ei tingitty, oli taso tai vuosi mikä tahansa. Pelaajista mieleen on jäänyt keskikentän pallotaituri Janne Karttunen, luunkova yleispelaaja Simo ’Poppa’ Konsti sekä Timo’ Ukko’ Pitkonen. Immosen aikaan Ukko laitettiin aina vartioimaan vastustajan parasta pelaajaa. Ohjeet olivat: seuraa kaveria vaikka kuselle, jos saat pallon niin syötä se mahdollisimman nopeasti pois ja älä ole omien pelaajien tiellä. Ukko tunnettiin myös kuuluisasta Tamino-harhautuksestaan, jonka alkuperää voisi tämä juttusarja selvittää ;).

Heikinpohjan hiekalla Vinkku putsaa ja Mäkäläiselläkin on pitkä tukka.

Tuleeko mieleen vastaavia legendaarisia juttuja?

Saunaillassa joskus 90-luvulla yksi pelaajistamme sai hienon idean mitä nyt ei varmaan ollut mietitty ihan loppuun asti. Vanhempi pelaaja (nimeltä mainitsematon) päätti kuumentaa löylykauhan kiukaalla ja kun seuraava nuorempi pelaaja (nimeltä mainitsematon) paineli saunaan sisään niin hän läimäytti kauhalla pelaajaa pakaralle ja siihenhän paloi sitten ympyrän kuva. Nuorempi pelaaja sai elinikäisen muiston STPS-urastaan!

Mitä teet nykyisin..oletko tekemisissä urheilun parissa?

Toimin yrittäjänä ravintola-, hotelli- ja panimoalalla ja urheilu on edelleenkin tiivis osa arkea. Jalkapallo on jäänyt tosin jäänyt viime vuosina vähemmälle, Kup:ssa tuli viime kaudella vielä 3-4 peliä pelattu Nelosta. 2019 kauden tavoitteena on kestää pelikunnossa ja käydä potkimassa muutama ikämiesturnaus läpi.

Seuraatko STPS:n pelejä/tapahtumia?

Tulee seurattua lehdistä ja netistä. Paikanpäällä pitäisi kyllä käydä useammin seuraamassa pelejä.

Aiotko osallistua kausarihaasteeseen?

Kyllä, mukana ollaan. Olemme yrityksenä mukana luomassa kulttuuria ja kausarilla saa sporttialennukset Waahdon, Huvilan ja Valon hanatuotteista.

Terveiset STPS:n pelaajille?

Tsemppiä ja iloista mieltä kauteen 2019!

Klikkaa kuvaa ja varaa omasi!

Varaa omasi nyt!