Heikki ”Hessu” Pulkkinen

STPS:n historiassa ei ole montaa pelaajaa, jotka ovat nousseet urallaan aina miesten maajoukkueeseen saakka. Tämänkertainen legenda on sen tehnyt. Muun muassa Jari Litmasen ja Mikael Forsellin kanssa maajoukkueessa pelannut Heikki Pulkkinen väläyttelee vastauksissaan mahdollisuutta pelata tällä kaudella jopa STPS:n paidassa.

Legendan mukaan nousit kahdessa vuodessa kolmosdivisioonan FC Savonlinnasta Suomen maajoukkueeseen? Pitääkö väite paikkansa ja jos ei, mistä tällainen legenda on voinut saada alkunsa?

Ei tämä väite ihan legendaa ole. Kaudella 2000 palloilin vielä Olavinlinnan kupeessa Kyrkän viheriöllä ja sen jälkeen siirryin isolle kirkolle stadilaan päin futiksen perässä. Savonlinnassa olin aina joukkueen taitavimmasta päästä ja pelipaikka oli keskikenttä/hyökkääjä akselilla. Helsingissä koutsien mielestä pallotatsi vaikutti kuitenkin enemmän puujalkaisen hiihtäjän louhikkokosketukselta ja löysinkin itseni vasemman pakin paikalta. Vuonna 2002 pelasin ensimmäiset liigapelit AC Allianssissa ja samana kesänä debytoin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. A-maajoukkepaidan sain pukea päälleni pari vuotta myöhemmin 2004.

Heikki on yksi harvoista, jotka ovat nousseet Savonlinnasta maan jalkapallohuipulle.

Millä mielin muistelet omaa jalkapallouraasi? Uraasi STPS:ssa ja FC Savonlinnassa?

Varsin ajankohtainen kysymys, kun polven rustovaurio vaikuttaa viimein lopettavan futispelit ja viime viikkoina on mielessä pyörinyt muistot futiskentiltä ja pelireissuilta: Veikkausliiga- hopeaa, belgialais-kiinalaisten sopupelisekoilut Allianssissa, Blackburnia vastaan europelit, erotuomarivirheeseen hävitty Suomen Cupin finaali, STPS:n nykyjoukkueen kireimmillä takareisillä pelaavan Teemun ylivoimaiset harhautukset ja putoaminen JJK:lle Suomen Cupissa, Baxterin ajan ensimmäinen maajoukkueleiri Kyproksella, sekä viimeisimpänä Mypan uusi nousu kolmosesta Ykköseen parissa kaudessa. Ilman lapsuuden ajan pihapelejä, sekä tuhansia toistoja STPS:n junnutreeneissä Nojanmaan ja Heikinpohjan hiekalla, Kellarpellon kuplassa sekä Kyrönniemen nurmella nämä edellä mainitut muistot olisivat jääneet haaveeksi.

Veljekset Antti ja Heikki yhteiskuvassa STPS:n junnuissa.Ketkä oman aikasi hahmoista on jäänyt parhaiten mieleen? Miten?

Oikeastaan koko FC Savonlinnan vanha kaarti: Ippu koutsina, Jenka säesti rinnalla, ja pelikentän puolella Karttunen, Pitkonen, Kupiainen, onhan näitä. Nykyisin vastaavan kaltaisia legendaarisia puujalkoja pelitaitojen tai juttujen puolesta ei meinaa enää futispiireistä löytyä.

Tuleeko mieleen vastaavia legendaarisia juttuja?

AC Allianssin sopupelitarina oli aika hurja. Kiinalainen liikemies osti seuran ja hankki pelaajia Euroopasta. Sitten pelasimme Valkeakosken Hakaa vastaan ja ulkomaalaiset saivat tulikasteen kentällä. Itse en pelissä pelannut, mutta se jäi mieleen, että vaikka peli päättyi Hakan voittoon 8-0, niin belgialainen maalivahti Gregory Goffin pelasi mielestäni omaan tasoonsa nähden huippuottelun. Treeneissä tältä liimanäpiltä lipsahteli helpotkin lämmittelyvedot verkon perukoille. Hakaa vastaan kaveri sai kuitenkin muutaman vedon jopa torjuttua, vaikka nilkan nivelsiteet olivat lähes poikki.

Mitä teet nykyisin..oletko tekemisissä urheilun parissa?

Asustelen nykyisin Kouvolan seudulla perheen kanssa. Futisuran rinnalla vein vähitellen myös opiskeluja eteenpäin ja valmistuin Otaniemestä Diplomi-Insinööriksi kymmenisen vuotta sitten. Toimin nykyisin johtavana konsulttina Salivirta & Partners nimisessä asiantuntijayrityksessä. Työtehtävät liittyvät pääsääntöisesti sote-puolen asiakaslähtöisten palvelujen sekä organisaatioiden toiminnan kehittämiseen. Ensi kesänä oli vielä alustavasti tavoitteena vetää Mypa-paitaa päälle ja heilua nuorempien mukana ykkösen peleissä. Näillä näkymin pelit on kuitenkin ainakin tällä tasolla pelattu, ja on aika siirtyä katsomoon sekä taustoihin Mypan hallitustyön puolelle.

Heikin uralle mahtui muuna muassa liigacupin voitto AC Allianssin paidassa.


Seuraatko STPS:n pelejä/tapahtumia?

STPS:n pelien tuloksia tulee varsin aktiivisesti seurattua ja täällä kouvostoliiton seudulla pelattavia vieraspelejä olen säännöllisen epäsäännöllisesti pyrkinyt käymään katsomassa. On ollut hienoa nähdä, että STPS:n juniorimyllstä nousee vuosi toisensa jälkeen kehityskelpoisia nuoria edustusjoukkueeseen.

Aiotko osallistua kausarihaasteeseen?

Ilman muuta, pyrin omalta osaltani lisäämään myytyjen kausareiden määrää. Jos ikämiehen kroppa antaa vielä myöten niin toiveissa olisi ainakin kerran ensi kesänä vetää STPS:n pelipaitaa päälle ja pelata vielä veljmiesten Teemun ja Antin kanssa.

Terveiset STPS:n pelaajille?

Tsemppiä kauteen ja toivottavasti nähdään lauteilla kauden päätössaunassa!

Klikkaa kuvaa ja varaa kausarisi nyt!