STPS – Savilahden Urheilijat

EI SavU:a ILMAN TULTA!

Rakas vihollinen Savilahden Urheilijat saapuu keskiviikkona aurinkoiselle Kyrönniemelle kamppailemaan pisteistä Kaakon Kolmosessa. STPS-leirissä odotetaan aina innolla SavU:n kohtaamista. Jopa harjoituksissa pelaajat valitsevat loppupeleissä liivin väriksi yleensä oranssin SavU:n väriä kunnioittaakseen. Keskinäisissä kamppailussa SavU on ollut viime vuosina selvästi parempi. Tarkasteluvälimme ulottuu neljän ja puolen vuoden päähän ja sinä aikana STPS ja SavU ovat kohdanneet yhdeksän kertaa. SavU on voittanut näistä peleistä viisi, kolme kertaa on pelattu tasan ja vain yhden kerran STPS on saanut kolme pistettä plakkariinsa. Edellisen kerran STPS voitti SavU:n 21.5.2016 eli reilu kolme vuotta sitten.

Tänä vuonna SavU aloitti sarjan melko heikosti, mutta on pikku hiljaa hivunnut kohti sarjan kärkeä. Tällä hetkellä SavU on sarjassa neljäntenä ja kärkikolmikko on karannut jo muutaman voiton päähän. Näin ollen SavU:lla ei ole enää tällä kaudella juurikaan panosta peleissä. Varmaa on kuitenkin se, ettei mikkeliläisjoukkue halua hävitä STPS:lle tälläkään kertaa. Hyvä esimerkki joukkueen välisestä kemiasta saatiin talven harjoituspelissä, kun tämä ”leikkimielinen” ja merkityksetön ottelu meinasi lähteä ottelun tuomarilta täysin lapasesta ja molempien joukkueiden vaihtopenkit kävivät voimakasta sanaharkkaa keskenään koko ottelun ajan.

Luultavasti keskiviikkonakin mikkeliläisten valmentaja Joona Koivula katsoo ottelua erittäin oranssien lasien läpi ja näkee ottelun näin ollen hieman eri valossa kuin esimerkiksi keltamustien Jodi Rinkinen. SavU:n pelityyli perustuu pitkään palloon taitaville kärkimiehille ja vikkelille laitapelaajille, joten Eetu Harmoisen nopeutta tarvitaan alakerrassa varmasti.

Tuoreelta STPS-maalivahdilta Miska Voutilaiselta vaaditaan remumaisia torjuntoja keskiviikkona SavU:a ja Mikko Mutkaa vastaan.
Kuva: ANTTI TIIHONEN PHOTOGRAPHY

STPS nousi edelliskierroksen voiton jälkeen FC Peltirummun ohi sarjataulukossa ja ottelun hyvä ilme täytyy saada näkyviin myös keskiviikon kotipeliin. Lauantaina nollapelin pelannut maalivahti Miska Voutilainen saa kotiottelukasteensa huomenna. SavU on huomattavasti laadukkaampi joukkue kuin viikonlopun HaPK, joten Miska pääsee varmasti näyttämään kykyjään kotiyleisölle. Kolmosen maalipörssissä sijalla neljä oleva Mikko Mutka on tehnyt tuhojaan STPS-puolustukselle jo monena vuonna peräkkäin. Tällä kaudella 15 maalia pommittanut hyökkääjä on yksi sarjan parhaimmista viimeistelijöistä ja pystyy luomaan maalipaikan kuin tyhjästä.

YHTÄÄN STPS -PELAAJAA EI MAHDU TOP 10 MAALINTEKIJÄTILASTOON TÄLLÄ HETKELLÄ!

Kotijoukkueen maalipörssi näyttää tänäkin vuonna hyvin tasaiselta. Joukkue tarvitsisi vähintään yhden 15-20 maalia tekevän pelaajan, jotta se voisi taistella lohkon kärkisijoista. Tämä on kylmä fakta, joka on todettu monena vuonna peräkkäin. Tällä hetkellä STPS:n maalipörssi kärjen osalta näyttää tältä:

  1. Elmeri Marttinen 7 maalia
  2. Marko Huttu 6 maalia
  3. Rasmus Myllys 4 maalia
  4. Henri Manner 4 maalia
  5. KOLME PELAAJAA 3 maalia

Juuso Kautosen kommentti: ”Maalinteko on yliarvostettua, syöttäminen on taidetta” on ehkä otettu hieman liian tosissaan STPS-leirissä. Keskiviikkona on hieno mahdollisuus tehdä lisää maaleja, mutta ottelu voitetaan kuitenkin puolustuspelillä.

Jos STPS ei päästä yhtään maalia, se voittaa ottelun varmasti. Kyrkällä kotijoukkue ei vain voi jäädä nollaan tehtyyn maaliin. Tule katsomaan toteutuuko STPS:n mediajaoston ennustus.

Otteluisäntänä OP-SUUR-SAVO. Kaksi omistaja-asiakasta yhden hinnalla otteluun! (todista jäsenyytesi pankkikortissa olevalla tunnuksella) #OPmukana.

Kioskissa tämän kauden uutuutena saatavilla maukkaita aitoja oikeita Laurikaisen lörtsyjä.

Liput 5e/3e

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!