JODI 60-VUOTTA!

JORMA RINKINEN
KUVA: ANTTI TIIHONEN PHTOGRAPHY

Elävä STPS-legenda Jorma ”JODI” Rinkinen täyttää 60-vuotta. STPS haluaa onnitella Jodia juhlapäivänä. Jodi on savonlinnalaisen jalkapallon henkilöitymä, joka on huomioitu valtakunnan tasolla esimerkiksi suositulla Byyri- sivustolla. Alla oleva onnitteluteksti onkin osittain lainattu kyseiseltä sivulta.

JORMA RINKINEN. 70-luvulla Jodi oli Suomen lahjakkaimpia pelaajia ja kävi maajoukkueleireillä esittelemässä osaamistaan. Taitavaksi, vahvaksi ja älykkääksi luonnehdittu Rinkinen on ollut lähes koko ikänsä STPS:ssä. Pelaajana hän häikäisi katsojat ja kykyjenetsijät. “Ei ollut temppua, jota Jodi ei osannut”.

– Nousu Kakkoseen (1973) on varmaan paras saavutus STPS:ssä. Nuorten maajoukkueleireiltä on paljon hyviä muistoja, Jodi muistelee.

Savonlinnasta hän on ollut uransa aikana pois vain kaksi vuotta. Ainakin HyPS tarjosi uran huipulla pelipaikkaa Kakkosessa, mutta perhe, lapset ja yhteisö saivat Jodin jäämään. Nykyään Jodi on joukkueen huoltaja, mutta osallistuu seuratoiminnassa ihan kaikkeen, mihin vain ehtii. Jokainen seurassa tuntee Jodin, eikä legendan asema ole millään tavalla liioiteltu.

Hän on seurannut seuran nousuja ja laskuja jo nelisenkymmentä vuotta. Parisen vuotta sitten STPS osoitti kunnioitusta painattamalla Jodin kasvojen komistaman paidan, jota on myyty yli sata kappaletta ympäri Suomen.

PALJON ONNEA JODI!