Kaitsu jatkaa valmentajana, Jäpster palaa dominoimaan!!

Edustus-STPS:n kausi 2020 näyttää pelaajiston osalta hyvältä. Joukkueella on menossa parhaillaan niin sanottu ylimenokausi, jolloin monet pelaajat ottavat hieman etäisyyttä nahkakuulaan ja treeniympäristöön. Toisaalta ylimenokausi on sitä aikaa, jolloin pelaajat pystyvät kehittämään omia fyysisiä ominaisuuksiaan ilman joukkueharjoitusten tuomaa aikataulua.

KAI NIIRANEN
KUVA: ANTTI TIIHONEN PHOTOGRAPHY

Tulevan kauden edustujoukkuetta luotsaa Kai ”Kaitsu Niiranen”. Viime kausi oli Kaitsun ensimmäinen kokonainen kausi miesten edustusjoukkueen päävalmentajana ja se oli monella tapaa opettavainen. Kaitsu lähtee innokkain mielin rakentamaan joukkuetta ensi kaudelle.

” Näyttää siltä, että imua STPS:ään tuntuu olevan. Jäppisen Jessen paluu edustukseen pahan polvivamman jäljilta on iso plussa, joka varmasti lisää joukkueen haluttavuutta. Kyllähän kaikki haluaa Jesen kanssa pelata samassa joukkueessa.”

JESSE JÄPPINEN
KUVA: ANTTI TIIHONEN PHOTOGRAPHY

Tosiaan. Vuosi sitten Jesse Jäppinen oli tekemässä maisemanvaihdosta tutuista Savonlinnan ympäristöstä, mutta toisin kävi. Polvi hajosi lukion jalkapalloturnauksessa ja koko viime kausi jäi väliin tämän vuoksi. Huipputaitava Jäppinen harjoitteli loppukesän ja syksyn ajan STPS:n mukana ja totesi, että tällä joukkueella on paljon annettavaa Kolmoseen vuodelle 2020.

Jäppisen pelaaminen STPS:ssä tulevalla kaudella on iso juttu, sillä hän on kiistattomasti yksi Kolmosen parhaista keskikenttäpelaajista. Vuoden mittaan Jese on saanut treenattua fysiikan timanttiselle tasolla ja tunnetusti teknis-taktiset ominaisuudet Jessellä on Kolmosen tasolle erinomaiset jo ennestään. Harjoituspelien myötä pelituntuma saadaan varmasti kuntoon ennen kauden alkua.

Myös useiden runkopelaajien kanssa on sovittu jatkosta kaudelle 2020. Activity Makerin viime kauden kummipelaaja Henri Manner jatkaa joukkueen takalinjoilla. Manner on kahtena edellisenä kautena ollut yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista ja lukeutuu tärkeimpiin pelaajiin, joista yksi osoitus on se, että viime kaudella Manner kantoi useissa peleissä kapteeninnauhaa hihassaan.

Konkariosastosta ensi kaudella kentällä nähdään ainakin Antti ja Teemu Pulkkinen sekä Marko Huttu. Tämän kolmikon mukanaolo takaa sen, että harjoituksissa vaatimustaso pysyy korkealla ja peleissä palloa pystytään liikuttelemaan rauhallisesti hiukan ahtaammissakin väleissä. Erityisesti Antti Pulkkisella on menohaluja kentällä, sillä sivusiteen repeämä pilasi hänen kautensa lähes kokonaan. Tällä hetkellä jalka on täysin kunnossa ja Anti odottaa innolla tulevaa kautta. Teemu Pulkkinen ja Marko Huttu ovat leikkimielisesti ilmaisseet lopettavansa jalkapallon vasta sitten kun pelaavat kaikki joukkueen ottelut. Viime kaudella Teme pelasi 22:sta ottelusta 12 ja Maukka 13. Kuinka käy ensi kaudella? Mediajaoston varovainen veikkaus on, ettei ensi kausikaan vielä ole näiden herrojen viimeinen.

Joukkueen kaksinkertainen maalikuningas Elmeri ”Eltsu” Marttinen jatkaa tuhojen tekemistään myös ensi kaudella. Kymmenen maalia viime kaudella pommittanut ”DER BOBMER” on innoissaan Jäppisen mukaantulosta. ”Viime vuonna piti aina itse tehdä maalipaikat, kun ei ollut keskikentällä ketään jakamassa. Nyt Jeseltä saa varmasti vähintään yhden läpisyötön pelissä. Maaleja tulee vähintään se kymmenen!”

Puolustukseen, keskikentälle sekä hyökkäykseen on siis tärkeimmät palaset löydetty ensi vuotta ajatellen. Lisäksi jatkosta on sovittu suullisesti useiden muidenkin pelaajien kanssa. Näistä tiedotetaan myöhemmin erikseen. Lisäksi pelaajien kartoitus esimerkiksi Tanhuvaaran opiskelijoiden sekä uusien XAMK-opiskelijoiden keskuudesta jatkuu talven aikana. Huhujen mukaan Savonlinnaan olisi tulossa parin viime kauden tapaan lisää pelimiehiä. Mediajaosto jää odottelemaan mielenkiinnolla tulevia kuulumisia. Pysy sinäkin kuulolla!!

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!