Katse eteenpäin!

Edustus-STPS ja Juniori- STPS syventävät entisestään yhteistyötä.

Seurojen välillä jo voimassa ollutta seurayhteistyösopimusta on täydennetty farmisopimuksella joukkueiden Juniori-STPS Inter ja Edustus-STPS välillä, mikä mahdollistaa aiemman alle 20-vuotiaiden pelaajien siirtojen lisäksi tarvittaessa yli 20v pelaajien siirrot joukkueiden välillä.

Yli 20-vuotiaiden pelaajien osalta säännöt vaativat, että pelaaja siirretään ylemmässä sarjassa pelaavan joukkueen kirjoille, minkä jälkeen on mahdollista pelata sääntöjen mukaisesti molemmissa sarjoissa.

Aiemmin sama sopimus oli voimassa Kulennoisten Pallon kanssa. KuPin pelaajat eivät olleet kuitenkaan valmiita seurasiirtoon molemmissa sarjoissa pelaamisen mahdollistamiseksi (Itä-Savossa on ollut asiaan liittyen hieman harhaanjohtavaa viestintää, jota ei pyynnöstä huolimatta oikaistu).

Juniori STPS:n kanssa tehty sopimus on täysin samansisältöinen kuin Kulennoisten Pallon kanssa tehty sopimus ja Palloliiton sääntöjen mukainen. Vaatimuksena farmisopimuksen toteuttamiselle Palloliiton säännöissä edellytetään pelaajien siirtoa ylemmässä sarjassa pelaavan seuran kirjoille, minkä jälkeen pelaajia voi siirtää kauden aikana sääntöjen mukaisesti ilman seurasiirtoa.

Jalkapallon tulevaisuus

Nyt EM-kisavuonna rakennetaan yhdessä jalkapallon tulevaisuutta Savonlinnan seudulla. Hyviä hankkeita on menossa, kuten alueen seurojen välinen yhteistyöhanke Palloliiton tukemana. Tärkeää jalkapallon jatkuvuuden kannalta seudulla on, että lapset ja nuoret saadaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa mukaan yhteiseen toimintaympäristöön, jotta 11 vs 11 peleihin saadaan jatkossa alueellisia joukkueita (C-,B- ja jopa A-juniorit). Nyt olosuhteet sen hyvin mahdollistavat.

Edustus-STPS tukee kaikin tavoin tätä kehitystä. Olemme valmiita tiiviiseen yhteistyöhön ja tarvittaessa seurojen lähentymiseen ja jopa yhdistymiseen.

Kauden 2021 toimintasuunnitelmassa tämä yhteistyö on kirjattuna. Yhteistyötä on toteutettu myös hallikaudella yhteisellä harjoittelulla eri seurojen välillä. Helmikuun alussa alkanut koronatauko ja sen jälkeen avautunut harjoitusjakso muutti hetkeksi tilanteen. Viemme juniori-STPS:n kanssa paikallista jalkapalloa eteenpäin pidemmän aikavälin suunnittelulla sekä tämän kauden osalta tiivistyneenä yhteistyönä Juniori-STPS Inter-joukkueen kanssa.

Ari Pasanen edustusjoukkueen päävalmentajaksi

Inter-joukkueen ja STPS 06-joukkueen valmentaja Ari Pasanen on nyt myös edustusjoukkueen päävalmentaja. Ari on aito ruohonjuuritason tekijä eli on lasten, nuorten ja nyt myös edustusjoukkueen pelaajien kanssa kentällä tekemässä työtä siellä, missä pelaajia tehdään.

Ari on valmentanut useita nykyisiä edustusjoukkueen pelaajia ja pystyy auttamaan nuoria pelaajia urallaan eteenpäin.

Pelaajia ei itsestään vain tupsahda jostakin, vaan tekeminen pitää olla pitkäjänteistä ja jatkuvaa. Ari on päivittänyt UEFA A-tason valmentajalisenssin, joka on juuri aktivoitu seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Edustus STPS on tehnyt Arin kanssa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, jota tarkastellaan yhteistyössä aina kauden päätyttyä. Toiminta järjestetään Arin toiveiden mukaisesti siten, että myös hänen juniori-STPS:n vastuunsa saadaan hyvin hoidettua.

Tänään kausi alkaa pelillä Ristiinassa klo 19. Joukkue tarvitsee nyt kaiken tukemme ja katseen eteenpäin!

Ottelut – Edustus STPS

Yhdessä olemme vahvempia!