KAUSIENNAKKO 2021

STPS lähtee tulevaan kauteen muuttuneella miehistöllä, kun useat tutut viime kausien pelaajat ovat syystä tai toisesta tänä vuonna poissa kokoonpanosta. Esimerkiksi Jesse Jäppinen ja Elmeri Marttinen ovat siirtyneet korkeammille sarjatasoille, Teemu Pulkkinen lopetti uransa, Henri Manner jatkaa elämäänsä Pieksämäellä ja juuri kauden kynnyksellä Pekkiset Valtteri ja Rasmus ilmoittivat tältä erää pitävänsä huilia jalkapallosta.

Onneksi kuitenkin muutama avainpelaaja on joukkueessa mukana, kun Kolmonen pyörähtää käyntiin STPS:n osalta keskiviikkona Kyrkällä 2.6.

Joukkueen ensimmäisenä ja viimeisenä lukkona toimii luotettava maalivahti Pyry Juurinen, jonka tarkempi esittely löytyy aiemmista julkaisuista.

PYRY JUURINEN ON TULEVANA KESÄNÄ YHÄ TÄRKEÄMMÄSSÄ ROOLISSA STPS:N MAALILLA.KUVA: ANTTI TIIHONEN PHOTOGRAPHY.

Puolustuksen kantavia voimia tällä kaudella tulevat olemaan Eeki Tuunainen, joka on parin vuoden aikana kehittynyt huimasti. Eeki saatiin onneksi houkuteltua keltamustaan laivaan myös täksi vuodeksi. Eekin lisäksi puolustuspäähän ovat tyrkyllä nuoret Joonas Mäkäläinen, Jere Leinonen sekä jo viime vuonna hienoja otteita esittänyt Jesse Huittinen. Vapaapotkuspesialisti Antti Pulkkisen pelaaminen on tänäkin vuonna epävarmaa. Kulunut nilkkanivel aiheuttaa päänvaivaa ja sopimusneuvotteluissakaan ei ole vielä päästy yhteisymmärrykseen.

KANTAAKO MARKO HUTTU KAPTEENINNAUHAA MYÖS VUONNA 2021? KUVA: ANTTI TIIHONEN PHOTOGRAPHY

Keskikentän maestrona toimii tälläkin kaudella pallotaituri ja pitch invasior Marko Huttu. Keskikenttäpelaajien joukkoon voidaan ainakin tässä vaiheessa kautta laskea myös Roope Leskinen, Juuso Saukkonen, Aapo Karttunen ja Anttoni Kunttu. Myös venäläisvahvistus Kirill taistelee avauskokoonpanon paikasta juuri keskikentälle. Erityisesti Simpeleen Urheilijoista STPS:n siirtyneestä Juuso Saukkosesta odotetaan tämän kauden avainpelaajaa. Keskikentän laidalla muun muassa viihtyvä Juuso on juonikas pelaaja, jota voi varmasti käyttää monella muullakin pelipaikalla.

Aapeli Turkka tekee tänä vuonna yli kymmenen maalia STPS:lle.

Hyökkäyspäähän täksi vuodeksi palannut Aapeli Turkka saa varmasti tällä kaudella pelata sydämensä kyllyydestä, eikä peliminuutteja tarvitse laskea. Tämä pikakiituri tulee herättämään vastustajien puolustajissa kauhua ja katsomoissa ihastelua sähäkkyydellään ja taidoillaan. Aapelin kaverina hyökkäyspäässä on tänä vuonna mahdollista nähdä Haminan Pallo-Kissojen kasvatti Patrik Pakkala.

Edustus-STPS toivoo saavansa yhteistyösopimuksilla leveyttä pelaajistoonsa. Juniori-STPS:n alaisuudessa Vitosta pelaavan Interin sekä Kulennoisten Pallon pelaajia on mahdollista ja jopa todennäköistä nähdä kirmaamassa edustusjoukkueen riveissä tänä suvena.

Viime vuosina kesätöihin Savonlinnaan tulleet pelaajat eli ns kesäesat ovat olleet keräämässä keltamustille tärkeitä kolmen pisteen voittoja keskikesän helteillä. Tänäkin vuonna samansuuntainen ilmiö on mahdollista nähdä, vaikka suuria kysymysmerkkejä pelaamisen suhteen onkin vielä kesäesojen suhteen ilmassa.

Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat aiempia kausia selvästi haastavammat, mutta pieni ja sitoutunut ryhmä voi tehdä ihmeitä. Tämän viikon yhteisharjoituksissa nähtiin erittäin motivoituneita nuoria pelaajia. Erityisesti joukkueen urheilullisuus ja tekemisen meininki ilahduttivat mediajaoston vaativaa silmää.

Kauden alkuun enää noin viikko!

Osta kausarisi täältä:

https://bit.ly/3tyeZmM

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!