Keltamustien hyinen kevätilta Noblessa Areenalla – Kuvakooste ottelusta STPS – MyPa 1-5 (1-3)

Takavuosien suomifutiksen suurseura MyPa vieraili aurinkoisessa mutta hyisessä perjantai-illassa keltamustien vieraana. Vierasjoukkueen tarjoama kyyti oli kylmää sarjapisteiden matkatessa selkeällä tavalla Kouvolaan 1-5 lukemin. STPS:n pelaaminen kauden kolmannessa kotipelissä oli tähän saakka parasta tekemistä, mutta MyPalta tullut pelillinen haaste oli vielä liian kova. Muutamat henkilökohtaiset virheet sekä keskittymisen karkaaminen ottelun aikana epäolennaisiin asioihin johtivat pelitapahtumiin nähden murheellisiin lukemiin keltamustien kannalta. MyPa puolestaan oli yhtenäinen ja tiivis nippu kokemusta ja nuoruutta, jolla oli kotijoukkuetta enemmän kaksinkamppailuvoimaa; paras Talvisalon Noblessa Areenalla tällä kaudella esiintynyt joukkue.

STPS:n avauskokoonpano vs. MyPa: Juurinen C; Karttunen, Kanerva, Kuusikko, Smirnov, Huittinen, Mäkäläinen, Penalva, Tyni, Tuunainen, Marttinen. Keltamustat esiintyivät ensimmäistä kertaa kotiyleisölle uusissa peliasuissa. Peliasu edestä…
… ja takaa. STPS:n vaatettaja kaudella 2022 on Jako Finland. Keltamustien pääyhteistyökumppanit ovat Osuuspankki Suur-Savo, Autotalo Hartikainen, Osuuskauppa Suur-Savo ja KristalliSPORT.
Talvisalon Noblessa Areena lehtereillä oli hetki ennen pelin alkua kymmeniä katsojia. MyPan vierasotteluissa mukana kulkevat ultrat kannustivat äänekkäästi omiaan katsomoalueen vastakkaisella puolella.
Oikeana laitalinkkinä pelannut keltamustien Eeki Tuunainen (3) loi edellisen IPS-pelin tapaan jatkuvasti uhkaa vastustajan puolustuslinjalle. Yhteistyö STPS:n ainokaisesta kauden viidennellä maalillaan vastanneen Elmeri ”der Bomber” Marttisen kanssa sujuu peli peliltä paremmin. Eekille erityismaininta MyPan päävalmentajalta Jyrki Saarelalta hyvästä pelistä.
STPS hätyytteli ajoittain vaarallisesti MyPan maalia. Erikoistilanteiden harjoittelu ottelun aattona ei tällä kertaa tuottanut palkintoa…
… vaan kaksinkamppailut kääntyivät useimmiten punanuttujen eduksi. Ja sitten mentiin kovaa kohti omaa päätyä. Pelin tempo äityi ajoittain niin vauhdikkaaksi, ettei pelaajien ajatus aina kestänyt mukana. Tälläkin pelin osa-alueella kymenlaaksolaisvieras oli kotijoukkuetta aavistuksen edellä.
Luottotoppari. Ville Kanerva (14) on kauden edetessä luutinut STPS:n alakerrassa omaa tonttiaan eleettömästi. Tasaisen hyvää ja nousujohteista tekemistä sitä mukaa, kun STPS:n pelillinen haaste on entistäkin laadukkaampien vastustajien myötä koventunut. Joonas Mäkäläinen (23) on puolestaan tuonut fyysisyyttä keltamustien alakerran pelaamiseen.

STPS:n seuraava kotikoitos on viikon päästä sunnuntaina 29.5. klo 15 Talvisalon Noblessa Areenalla. Silloin vastustajaksi saapuu Kultsu FC Joutsenosta.

Helatorstaiksi 26.5. sarjaohjelmaan merkitty kotipeli KJP Kouvolaa vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin.