Kolmen pisteen kotipettymys

STPS palasi tasapelin ja tappion tuottaneen vierasturneen jälkeen kotinurmelle Talvisalon Noblessa areenalle. Kauden toinen kotipeli AFC Keltikiä vastaan ei lihottanut keltamustien pistepussia, vaan vieraat lähtivät kotimatkalle kolme pistettä mukanaan. Voitto oli joensuulaisseuran historian ensimmäinen kolmosessa.
Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut kotiyleisölle suuria pelillisiä hienouksia. STPS:n sekä pallollinen että palloton pelaaminen oli hermostunutta ja passiivista. Kotijoukkue ei päässyt kunnon maalipaikoillle, kun taas AFC Keltik oli vaarallisempi harvoissa hyökkäyksissään. Vierasjoukkueen kokeneen pelimiehen Dimitri Klimovin komea kaukolaukaus saatteli vieraat tauolle maalin johdossa.
Ukot liikkeessä, pallo hukassa. Tahmean ensimmäisen puoliajan jälkeen STPS:n pelaamiseen tuli pelin toisella puoliskolla ryhtiä ja liikettä. AFC Keltikin pelaajien tossu puolestaan alkoi painaa viimeisen puolituntisen aikana kotijoukkuetta enemmän. Pallollisen pelaamisen maltti ja tarkkuus kuitenkin puuttui viimeistään siinä vaiheessa, kun ratkaiseva murtava syöttö piti antaa.
Der Bomberin kauden kolmas pilkulta. AFC Keltik karkasi kahden maalin johtoon ovelalla vapaapotkumaalilla ennen kuin kotijoukkue pääsi kunnolla pelille. STPS:n kapteenina ottelussa toiminutta Elmeri Marttista rikottiin boxissa. Tuomitun rankkarin der Bomber laittoi varmasti verkon perukoille. Lisämaaleja ei enää ottelussa nähty, vaikka kotijoukkue pystyi rakentamaan pari ykkösluokan maalipaikkaa.
Suunta vain ja ainoastaan ylöspäin. STPS on pelannut idän kolmosta neljä ottelua, joista saaliina on yksi pinna. Keltapaidat ovat sarjassa nyt jumbosijalla. Seuraava tilaisuus saalistaa pisteitä ja nousta jumbosijalta ylöspäin on lauantaina 27.5. klo 17, kun Talvisalon Noblessalle saapuu Lehmon Pallo Kontiolahdelta.

Tervetuloa seuraamaan tippuuko apina joukkueen selästä.