MARKO HUTTU

STPS ja Marko Huttu pääsivät kuin pääsivätkin sopimukseen tulevasta kaudesta ja STPS saa pitää lohkon taitavimman pelaajan riveissään myös kaudella 2021.

Seinäjoelta kotoisin oleva Huttu saapui opintojen perässä Savonlinnaan vuonna 2007 ja on edustanut STPS:ää vuodesta 2011. Marko Huttu ja STPS juhlivat siis tänä vuonna kymmenettä vuosipäiväänsä. ”Maukan” maalimäärät ovat olleet nosteessa viime vuosina, joten olisiko tuleva kausi ensimmäinen kymmenen maalin kausi?

”Notta…saas nährä. Kyllähän STPS on vienyt sydämeni ja kymppisynttäreiden kunniaksi pitää jotain keksiä. Sovitaan, että kymmentä maalia lähdetään hakemahan.”

Marko Huttu (kuvassa vas.) STPS:n paidassa hiihdon Maakuntaviestin hupisarjassa vuonna 2019.

Vuosien varrella Maukkaa on kuvailtu pelikentällä mieheksi, jolla ei ole koskaan kiire pallon kanssa. Positiivinen peliasento löytyy tilanteessa kuin tilanteessa ja hän löytää aina oikeat pallolliset ratkaisut. Tätä pelaajaa kannattaa nuorten junnujen seurata tarkalla silmällä katsomosta.

Savonlinnassa päästään nauttimaan laajemminkin kuin vain katsomossa Markon lajiosaamisesta. Hän on aloittanut tänä talvena valmentamaan Juniori-STPS:n pikkujunnuja ja toivoo, että hyvät harjoitusolosuhteet ajaisi lisää perheitä mukaan kuningaslajin pariin.

Nuorten maajoukkueissa aikoinaan esiintynyt Maukka ei ammattia jalkapallon pelaamisesta itselleen hankkinut, vaikka muun muassa Ajaxin testileirikin tuli nähtyä. Markon omien sanojen mukaan nuorena oli muut asiat mielessä, eikä aina ensin pelattu.

Tulevaan kauteen valmistautumiseen Savonlinnan keskussairaalalla työskentelevä Huttu on hakenut hieman uusia tuulia. Ikämiehen iän viime vuonna saavuttanut Huttu on ottanut jonkin verran vapauksia joukkueharjoittelusta ja toteuttanut yhdessä fysioterapeutti Miika Hassisen kanssa laadittua henkilökohtaista harjoitusohjelmaa:

”Miikan kanssa on mietitty harjoitteluun ikämiehen kuluneita polvia säästävää oheisharjoittelua joukkuetreenien oheen. Kunto on rakennettu muun muassa Miikalle rakkailla hiihtoladuilla. Lisäksi henkisen puolen valmentajana Miika on toiminut hyvänä keskustelukumppanina aktiiviuraa lopettelevalle pelaajalle.”

Valmentaja Niiranen kommentoi Maukan sopimusta työmatkaltaan Slovakiasta:

”Nyt kun joukkue on nuorentunut huomattavasti, nousee tällaisen kokeneen ja lähes kaiken nähneen pelaajan merkitys entisestään. Maukka on osoittanut viime vuosina nousujohteista kehitystä peliminuuttien suhteen ja toivottavasti sama trendi jatkuu. Tämä oli sopimusuutinen, jonka kaikki keltamustan sydämen omaavat halusivat nähdä ja kuulla.”

Marko Huttu lähettää vielä lopuksi terveiset kaikille lohkon puolustajille:

”Älä lähde sinne.”

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!