ME HALUAMME JUURI SINUT MUKAAN!

HEI SINÄ, JUURI SINÄ!!

Edustus-STPS, vuodesta toiseen talkoolaisten voimin

Savonlinnan seudun jalkapalloilun lippulaiva Edustus-STPS on pelannut jo vuosia Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Joukkue koostuu pääasiassa oman kylän pojista ja miehistä, jotka ovat kasvaneet Juniori-STPS:n polun kautta aina edustusjoukkueeseen saakka.

Suomen isoissa kaupungeissa Kolmosen pelaaminen ei vaadi kummoista budjettia, sillä vieraspelimatkoja ei käytännössä ole, vaan lohkon joukkueet tulevat pieneltä alueelta ja peleihin mennään omilla kyydeillä.

Kaakkois-Suomen lohkossa kaikki on toisin. Pelimatkat ovat pitkiä, sillä 11 vieraspeliä suuntautuu ensi kesänäkin muun muassa kaksi kertaa Kotkaan, kerran Haminaan, Heinolaan, Kouvolaan, Lappeenrantaan, Imatralle ja Mikkelin seudulle. Lyhin vieraspelimatka on Simpeleelle, jonne on matkaa noin 80km. Pelimatkat ovatkin suurin yksittäinen kulu seuralle.

Pelimatkojen lisäksi rahaa kuluu muun muassa kenttävuoroihin, jotka Savonlinnassa ovat kohtalaisen suuret. Myös pakolliset varusteet ja tarvikkeet maksavat ison summan.

Huomattavan suuri osa Edustus-STPS:n budjetista tulee talkootyön kautta. Seuran suurimmat tulonlähteet ovat Savonlinnasalissa järjestettävien tapahtumien naulakkopalvelu- ja järjestyksenvalvojatoiminta sekä Savonlinnan Oopperajuhlien järjestyksenvalvonnasta huolehtiminen.

Seuran talkoovastaava Sointu Kumpulainen on työskennellyt tuhansia ja tuhansia tunteja Edustus-STPS:n hyväksi ja hän pyörittää muutaman kymmenen talkoolaisen armeijaa ympäri vuoden. Myös edustusjoukkueen pelaajat ja joukkueen taustahenkilöt osallistuvat talkoisiin.


Seuran puheenjohtaja Jarmo Mikkonen tekee pyyteetöntä talkootyötä pelaajien eteen. Tässä siklataan kerrostalon rappukäytäviä
.

Talkoolaiset ovat kuitenkin katoavaa kansanperinnettä ja tämä on osoittautumassa todeksi myös Savonlinnassa. Vaikka uusia talkoolaisia on pyritty etsimään aktiivisesti, emme ole saaneet riittävästi lisättyä talkooväen määrää, sanoo Edustus-STPS:n puheenjohtaja Jarmo Mikkonen.

Tämän vuoksi päätimme ottaa härkää sarvista ja pässiä palleista.

Tule mukaan yhteisöön, joka ei sido eikä velvoita sinua lainkaan. Voit itse päättää mitä teet ja kuinka paljon, vai teetkö lainkaan. Haluatko kokea, että työlläsi on merkitystä ja että voit tehdä jotain yhteisen hyvän eteen.

Tarjoamme pääsyn iloiseen, rentoon ja yleishyödylliseen yhteisöön, jossa on mahdollisuus osallistua monenlaisiin tapahtumiin kuten Savonlinnan Oopperajuhlille, Savonlinnasalin tapahtumiin ja Savonlinnan Teatterin näytöksiin tai vaikkapa Boxing Night-viikonloppuun. Meidän kauttamme voit osallistua järjestyksenvalvoja-kurssille ja saada tätä kautta mahdollisuuden kokea edellä mainitut tapahtumat hieman eri näkökulmasta.

Ja edelleen painotamme, että minkäänlaista sitoutumispakkoa kursseille, eikä tapahtumiin ole. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen ja talkoohenkeen, jota esimerkiksi joukkueen pelaajat parhaimmillaan edustavat. Osa joukkueen pelaajista toimii muun muassa pelaamisen lisäksi joukkueen hallituksessa, pitävät yllä mediajaostoa, hankkivat sponsoreita, tekevät talkoita sekä toki käyvät normaalisti palkkatyössä ja hoitavat perhettä ja lapsia.

Nyt juuri Sinulla on mahdollisuus tulla mukaan talkoolaiseksi upeaan porukkaan, jossa sinua ja työpanostasi varmasti arvostetaan. Työlläsi tuet savonlinnalaista jalkapalloilua parhaalla mahdollisella tavalla.

Edustus-STPS:n järjestämä infotilaisuus kaikille toiminnasta kiinnostuneille järjestetään Laitaatsillan Lähi-ABC:n kabinetissa tiistaina 23.4 klo 18.00 alkaen. Kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa. YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!!