Öögaa öögaa! Kuvakooste Jorma ”Jodi” Rinkisen muisto-ottelusta STPS – IPS 12.8.2022

STPS – IPS 2-5 (0-4).

STPS:n ja IPS:n välisessä idän kolmosen ottelussa muistettiin heinäkuun puolivälissä vihreämmille nurmille siirtynyttä STPS-legenda Jorma ”Jodi” Rinkistä. Tapahtuma käynnistyi ennen pelin alkuvihellystä seremonialla, missä kerrattiin Jodin uraa pelaajana ja seuran pitkäaikaisena toimijana aina 1970-luvulta saakka.
Otteluun saapunut yleisö, tuomaristo sekä joukkueet kunnioittivat Jodin muistoa hiljaisella hetkellä. Yleisö myös kunnioitti Jodin muistoa minuutin kestänein suosionosoituksin ottelun kymmenennellä minuutilla. Jodi pelasi STPS:n riveissä suurimman osan uransa peleistä kymppipaidalla.
Vierasjoukkue IPS ratkaisi pelin edukseen heti ottelun alussa. Punapaitaiset vieraat olivat tuulettaneet maalia kahteen kertaan ensimmäisten 12 minuutin aikana kotijoukkueen lähinnä seuratessa maalintekoa aitiopaikoilta.
Keltamustatien harvat maalitilanteet tulivat joko erikoistilanteista tai…
… Elmeri ”der Bomber” Marttiselle suunnatuista pitkistä palloista. Elmeri aiheutti yritteliäisyydellään ja kaksinkamppailuvoimallaan IPS:n puolustukselle jatkuvaa uhkaa, mutta tällä kertaa maalitykki jäi ilman osumaa.
STPS-pelaajien ilmeet synkkenivät ja katse kääntyi alaviistoon entisestään ensimmäisen puoliajan edetessä. IPS rokotti keltamustia vielä kaksi kertaa ennen kuin päätuomarin puoliaikavihellys armahti alistuneen oloisen kotijoukkueen.
Pelin yleiskuva yhdessä otoksessa. IPS oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla organisoidumpi ja halukkaampi joukkue. Punapaitojen pallolliselle pelaajalle löytyi apuja ja pallottomana jalkatyön tekeminen maittoi kotijoukkuetta paremmin. Kun keltamustien tekemisen punainen lanka oli kateissa ja pelaaminen meni ajoittain vierasjoukkueen tekemisten seuraamiseksi, kotiyleisö sai seurata punapaitojen yksipuolista näytöstä.
Toiselle puoliajalle tuli ryhdistäytynyt kotijoukkue, joka aloitti takaa-ajon Eeki Tuunaisen kavennusmaalilla välittömästi puoliajan alussa.
IPS kykeni kuitenkin hyydyttämään keltamustien takaa-ajon toisen puoliajan edetessä. Kyrönniemen yleisö sai nähdä lisää maaleja vasta ottelun lisäajalla. STPS:n kuopus Valtteri Jalkanen (22) kavensi. Maali oli Valtterin ensimmäinen aikuisten sarjoissa. Imatralaiset ehtivät kuitenkin kuitata kertaalleen ennen loppuvihellystä loppulukemiksi selkeästi ja ansaitusti 5-2.

Seuraavan kotiottelun STPS pelaa perjantaina 9.9. klo 19 remontoidulla Talvisalon Noblessa Areenalla. Tervetuloa seuraamaan, kun kotijoukkue katkaisee synkän seitsemän kotiottelun putkensa.