OTTELUENNAKKO: IPS – STPS

STPS pääsee jatkamaan erinomaisesti alkanutta kauttaan keskiviikkona Imatran Ukonniemen stadionilla. Erinomaisen ottelun STPS tarvitseekin pisteet saadakseen, sillä vastassa on sarjakärki Edustus IPS. Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Ukonniemessä nähtiin maailman valioita Iivo Niskasta ja Petter Northugia myöden, kun heinäkuun kaatosateessa hiihdetty hiihdon supertapahtuma toi nämä maailmantähdet Imatralle. Keskiviikkona imatralaiset saavat tyytyä Marttiseen, Jäppiseen, Pekkiseen ja Ikoseen, mutta kyyti on taatusti lähes yhtä kylmää, sillä STPS on ollut huimassa vedossa alkukauden kolmessa ensimmäisessä pelissä. Samantyyppinen lentokeli on ollut myös punanuttuisella IPS:illä, sillä se ei ole vielä hävinnyt kertaakaan pelaamissaan neljässä ottelussa.

Joukkue isolla J:llä on kuvastanut STPS:n peliä tällä kaudella. Samaa tarvitaan myös keskiviikkona Imatralla. Kuva: Antti Tiihonen photography

Otteluun valmistautuminen on tehty huolella ja vaikka ottelu pelataan keskellä viikkoa, pitäisi pelaajien olla herkällä ja tuoreella ilmeellä avausvihellyksen tapahtuessa. Yhdentoista päivän tauko edellisestä pelistä on antanut STPS:lle mahdollisuuden harjoitella ja levätä sopivassa suhteessa. Imatralaisten jalkapalloylpeys IPS lähtee peliin täysin päinvastaisesta tilanteesta, sillä se pelaa kahdeksaan päivään jo kolmannen ottelunsa. 1.7 kotipelissä Ri-Pa:a (lue: Miikka Oinosta) vastaan se pelasi 4-4 tasapelin ja viime lauantaina IPS pelasi Kotkassa KyPa:a vastaan voittaen ottelun 4-1 eli täsmälleen samoin lukemin kun STPS voitti KyPan. On siis täysin selvää, että aivan tuoreilla jaloilla IPS ei matkaan pääse ja tätä STPS pyrkii hyödyntämään pitämällä ottelussa mahdollisimman kovaa tempoa.

Simo Roivainen palaa STPS kokoonpanoon keskiviikkona Imatralla. Kuva: Antti Tiihonen photography.

STPS saa odotetun vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun Simo Roivainen palaa vihreän veran äärelle tositoimissa. Teknisesti ja taktisesti taitavana pelaajana Simppa tuo yhden lisävaihteen STPS:n keskikenttäpelaamiseen. Ahkerasti alkukesän treenanneelta Simpalta tullaan näkemään tuttuun tyyliinsä äärimmäisen vaarallisia kaukolaukauksia ja muutamia tyylikkäitä vastustajien vedätyksiä.

Viime kaudellä voitot IPS:in kanssa menivät tasan 1-1, kun molemmat voittivat omat kotiottelunsa. Kauden 2019 viimeisessä pelissä STPS jyräsi heikon IPS:in maalein 7-0. Tuolloin kokoonpanossa oli lukuisia ulkomaalaisia ”vahvistuksia”, mutta tänä vuonna omien poikien lukumäärä joukkueessa on lisääntynyt huomattavasti. Tämä näyttää kannattaneen sillä IPS: on kerännyt neljästä ottelusta yhteensä kymmenen pistettä ja on tällä hetkellä sarjan kärjessä.

STPS:n pelaajien yllätykseksi kauden ensimmäisessä vierasottelussa oli runsaasti keltamustien kannattajia ja nähtäväksi jää kuinka moni linnakaupungin fani kääntää auton nokkansa keskiviikkona kohti Imatraa. Vaikka vastassa onkin sarjakärki, tästä vierasottelusta STPS:lle kelpaa vain ja ainoastaan kolme pistettä. Sitä mieltä on ainakin STPS:n mediajaoston vieraspelianalyytikkoryhmä.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!