OTTELUENNAKKO: KJP Sudet – STPS

STPS:n kausi alkoi koronakevään jälkeen kesäkuussa sarjan voittajasuosikkia, Kakkosesta pudonnutta KJP Susia vastaan. Ottelu Kyrönniemellä oli täysin keltamustien hallintaa ja ottelu päättyikin 2-0 kotivoittoon. Surullisenkuuluisien tapahtumien vuoksi ottelu kääntyi hätääntyneen susilauman hyväksi kabinettipäätöksellä lukemin 3-0. STPS:n mediajaosto ennusti Susien joukkueelle vaikeaa kautta, niin heikkoa heidän pelaaminen kauden avausottelussa oli. Toisin on kuitenkin käynyt. Sudet on raadellut vastustajansa kerta toisensa jälkeen ja on tällä hetkellä sarjataulukossa ykkösenä.

OTTELU JOUDUTTIIN SIIRTÄMÄÄN LEHTOMÄEN TEKONURMIKENTÄLLE PESÄPALLO-OTTELUN VUOKSI.

STPS kimmastui ensimmäisen ottelun sekaannuksista ja Susien tekemästä protestista niin paljon, että on pelannut parhaan kautensa pitkään aikaan. Keltamustat on voiton päässä sarjakärjestä, kun kolme ottelua on jäljellä. Viime viikolla STPS kaatoi uskomattomasti tuolloisen sarjakärjen eli PeKa:n ja samanlaista venymistä vaaditaan myös tämän viikon ottelussa.

STPS on osoittanut tällä kaudella kypsyytensä luoda taktiikkansa sen hetkisen vastustajan ja oman kokoonpanon mukaan. Normaalia heikommalla kokoonpanolla ei ole lähdetty hallitsemaan palloa, vaan on uskallettu antaa näennäinen hallinta vastustajalle. Esimerkiksi voitokkaan PeKa -ottelun jälkeen kotkalaisten valmentaja ihmetteli pelin jälkeisissä kommenteissaan STPS:n pelaamista. Ilmeisesti Kolmosessa ei ole totuttu ajattelemaan, vaan pitämään hauskaa potkupallon parissa. STPS on miellyttävä poikkeus, joka saa joka viikko vastustajien niskavillat pystyyn omalla laadukkaalla tekemisellään.

Muutamassa edellisessä pelissä STPS:llä on ollut kokoonpanohuolia loukkantumisten ja pelaajien opiskelujen suhteen. Tästä hyvänä esimerkkinä edellinen ottelu, jossa ainoa vaihto oli varamaalivahti Pyry Juurisen laittaminen kärkipelaajaksi. Sudet -otteluun STPS lähtee pitkästä aikaa ehjällä kokoonpanolla, kun Eetu Harmoinen, Teemu Pulkkinen, Hiski Ikonen sekä Roope Leskinen palaavat kokoonpanoon. Tämä tuo leveyttä puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. Sunnuntaina Kouvolassa STPS:n vaihtopenkiltä löytyy ratkaisuvoimaa tarvittaessa jopa kääntämään pelin suuntaan tai toiseen. Ainoastaan hienon kauden pelannut Valtteri ”Peggy” Pekkinen on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa.

Päävalmentaja Kai Niiranen on käyttänyt tällä kaudella useita eri pelisysteemejä. Viime viikolla STPS pelasi 4-2-3-1-muodostelmalla antaen pallonhallinnan täysin PeKa:lle, mutta Lehtomäen suhteellisen pienellä tekonurmella tätä ei tulla näkemään. Sudet pelaavat suoraviivaisesti ylittäen keskikentän nopeasti. Syömähampaana kärjessä puolustuslinjojen ovelana pelättimenä häärii kokenut Niko Nakari, joka on iskenyt tänä vuonna 19 kihausta. STPS:n on pidettävä puolustuslinjan ja maalivahdin välinen tila mahdollisimman pienenä. Toisaalta taas Susi-toppareille tulee antaa painetta, etteivät he saa pelattua laatupalloja linjan taakse. Nähtäväksi jää, mihin taktiikkaan Niiranen nöyrät koulupojat komentaa.

Luokanopettajaopinnot Joensuussa aloittanut Hiski Ikonen myöntää, ettei neljään laskeminen vielä onnistu:

”Itselleni sopii parhaiten se, että pelataan ensin ja katsotaan sitten pankkitililtä, kuka on voittanut ja mitä. STPS:n eteen tehdään kaikki se, mitä tehtävissä on ja sunnuntaina Sudet ei saa mitään ilmaisesksi. Erityisesti coast to coast hyökkäyksiä on Eetu Harmoisen kanssa harjoiteltu Joensuun kimppakämpässä.”

Kuten Ikosen kommenteista rivien välistä voidaan lukea: Tämä on SE ottelu, jota STPS-pelaajat ovat odottaneet kauden avausprotestista lähtien. Kokoonpanon pitäisi olla kunnossa ja nyt isketään KJP Sudet toistamiseen.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!