OTTELUENNAKKO: Savilahden Urheilijat – STPS

STPS:n loistava runkosarja saa arvoisensa päätöksen, kun se kohtaa keskiviikkona Mikkelissä viimeisellä kierroksella rakkaan vihollisen Savilahden Urheilijat. STPS sijoittuu runkosarjassa toiseksi, kolmanneksi tai neljänneksi, mikä on erinomainen sijoitus. Kolme ensimmäiseksi sijoittunutta joukkuetta saavat yhden kotiottelun enemmän ylemmässä loppusarjassa, joten panosta riittää. Lisäksi voitolla oranssipaidoista STPS saa jo kuuden pisteen etumatkan lohkon neljänneksi sijoittuvaan joukkueeseen, joten pisteet ovat erittäin tärkeät.

Lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat hieman valoisammat kuin launtain Union Plaani -ottelussa. STPS saa muutaman erittäin toivotun pelaajan takaisin kokoonpanoon, kun Antti Pulkkinen, Javad Hussaini ja Simo Roivainen palaavat kokoonpanoon. Niinpä avauskokoonpano on jälleen timanttia ja SavU saa onnistua erinomaisesti, jos meinaa pitää täydet kolme pistettä Mikkelissä.

Kapealla miehistöllä ja varavalmentajalla varustettu STPS keräsi tylysti kolme pistettä Union Plaanilta. Viime lauantaina otettu voitto kertoo kovaa kieltä STPS:n kurinalaisuudesta, yksilötaidosta ja voitontahdosta. Suurella sydämellä pelanneet samat soturit ovat jälleen tulessa keskiviikkona ja vastustaja on huomattavasti vaarallisempi.

SavU:n kausi on ollut mielenkiintoinen, sillä emoseura MP sanelee täysin jokaisen ottelun kokoonpanon. Tällä kaudella SavU:n kokoonpanossa on esiintynyt yhteensä käsittämättömät 41 pelaajaa, joten keskiviikon avauskokoonpanoa on hyvin vaikea ennakoida täältä Savonlinnan norsunluutornista. 20 pelaajaa on pukenut oranssipaidan päälleen vain kerran tai kahdesti. Sen sijaan STPS:llä on kymmenen pelaajaa, jotka ovat pelanneet kaikissa tai yhtä vaille kaikissa kamppailuissa. Joukkueen yhtenäisyys on siis aivan eri tasolla kuin SavU:lla. Yhtenäisyys on näkynyt virheettöminä suorituksina puolustuspäässä ja hienoina syöttökombinaatioina hyökkäyspäässä.

STPS ja SavU taistelevat tänäkin vuonna samoista sijoituksista. Keskiviikkona panoksena on kotietu yläloppusarjaan. STPS:lle riittää tasapeli.

Viime lauantaina SavU hävisi kotonaan sarjaa johtavalle Peli-Karhuille ja tätä edellisellä kierroksella Rantakylän ylpeys kärsi suurinumeroisen 3-6 tappion Imatran Palloseuralle. Niinpä SavU lähtee keskiviikon taistoon kaksi tappiota niskassaan ja se on ehdottoman pakkovoiton edessä, mikäli lohkon kärkipaikka kiinnostaa kauden päätyttyä.

SavU:n kokoonpanossa on lähes 100% varmasti keksiviikkona kaksi hyökkäyspään taituria. Dos Santos Oliveira Lucas sekä Mikko Mutka ovat tuttuja nimiä ylemmiltäkin sarjaportailta, joten tulivoimaa SavU:lta ainakin löytyy. Tästä huolimatta keltamustat ovat tehneet yhden osuman SavU:a enemmän tämän kauden aikana.

Päävalmentaja Niiranen palaa penkin päähän keskiviikon ottelussa ja toivoo näkevänsä tälle kaudella tuttua erinomaista puolustuspeliä sekä pari erikoistilannemaalia. Keskiviikkona pelaajien ei tarvitse paikkojaan säästellä, sillä luvassa on reilun viikon mittainen tauko, kunnes yläloppusarjan ohjelma saadaan julkaistuksi.

Heinolassa STPS:n kannattajia oli upeasti pikkubussillisen verran..saa nähdä mikä on tilanne Rantakylässä keskiviikkona.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!