OTTELUENNAKKO: STPS – HaPK

Voitosta voittoon tämän kauden peleissä tahkonnut Savonlinnan seudun palloseura eli tuttavallisemmin STPS kohtaa sunnuntaina hienokuntoisella Kyrkällä Haminan Pallo-Kissat. Ottelun lähtökohdat ovat samansuuntaiset kuin viikko sitten Stepsin kohdatessa Liryn eli STPS on pelin selvä ennakkosuosikki. Niinpä ainoa tyydyttävä lopputulos on kolmen pisteen voitto. Yksi merkittävä ero otteluista kuitenkin löytyy: HaPK on selvästi kovempi joukkue kuin erittäin heikolla kokoonpanolla Savonlinnaan viikko sitten saapunut Liry.

Haminalaisten alkukausi on ollut viime kausien tapaan heikko. Voitot ovat karttaneet joukkuetta ja omissa on soinut turhan usein. Kuudesta pelaamastaan ottelusta HaPK on pystynyt voittamaan vain sarjajumbo Ri-Pa:n. Haminalaisten nimilistaa katsoessa joukkueen aliarviointiin ei ole varaa. Nimet Joona Pasi, Janne Hannula, Mamet Mula, Celik Onur ja Saja Leigh ovat kovia pelimiehiä kolmosessa. HaPK:in ja STPS:n edellisvuosien kohtaamiset ovat olleet melko runsasmaalisia ja varsinkin johtoasemaan päästessään Kissat on yksi ärsyttävimmistä joukkueista. Kaudella 2018 STPS sai kokea vihreäpaitaisen HaPK:in vahvuuden, kun se ryösti pisteet tylysti 0-5 lukemin. Viime vuonna STPS maksoi kalavelat haettuaan voiton samoin lukemin bastionin kentältä.

Sarjataulukko 24.7.2020

STPS:lle ottelu on erittäin tärkeä, sillä voitolla sunnuntain kamppailusta keltamustat nousevat 15 pisteeseen eli sarjakärkeen yhdessä Kotkan Peli-Karhujen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että legendaarisella Arto Tolsa Areenalla nähtäisiin 2.8 lohkon todellinen kärkikamppailu, jota savonlinnalaisleirissä odotetaan vesi kielellä.

Vaikka herkullinen ottelu odottelee itseään nurkan takana, keskittyminen on pidettävä hetkessä. STPS on selvinnyt loukkaantumisten suhteen suhteellisen vähällä viiden ensimmäisen ottelukierroksen aikana ja kokoonpano on elänyt ottelusta toiseen poikkeuksellisen vähän. Päävalmentaja Niirasella onkin ollut upea tilanne, eikä voittavaa joukkuetta ole tarvinnut paria yksittäistä tapausta lukuunottamatta vaihtaa. Tämä toki aiheuttaa hieman päänvaivaa niille pelaajille, jotka eivät ole olleet kiinni avauskokoonpanon paikassa. Jokainen futaaja haluaa pelata eikä vaihtopelaajan rooli ole kadehdittava. Joinakin kausina STPS ja Kulennoisten Pallon välillä on ollut yhteistyöseurasopimus, jolloin pelaajien on ollut mahdollista liikkua seurasta toiseen. Tällä kaudella tätä ei harmittavasti saatu aikaiseksi, sillä tämä olisi palvellut varmasti molempia joukkueita. STPS:n vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat olisivat saaneet pelata tosipelejä Nelosessa ja pelaajapulasta alkukauden aikana kärsinyt KuP olisi saanut toivottuja vahvistuksia pelaavaan kokoonpanoon.

STPS on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen vahva hyökkäyspään kulmissa. Tilauksessa on jälleen vähintään yksi erikoistilannemaali. Kuva: Antti Tiihonen photography.

Summa summarum. Sunnuntaina STPS laittaa täyden rähinän ja prässin päälle alkuvihellyksestä alkaen ja pyrkii murskaamaan Haminan Pallo-Kissat jo ensimmäisellä puoliajalla. Valmistautumisen tulee olla loistava ja peliajatukset pitää olla kirkkaat, sillä muuten ottelusta tulee vaikea.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!