OTTELUENNAKKO: STPS – KyPa

STPS pelaa kauden kolmannen ottelunsa lauantaina Kyrönniemellä klo. 15.00 alkaen. Vastaan asettuu kesäkuun helteiden viimeisenä päivänä Kymin Palloilijat Kotkasta, joka on hävinnyt tällä kaudella molemmat pelaamansa ottelut ja majailee sarjataulukon viimeisenä maalierolla 2-7. Kahden pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukkoa ei kuitenkaan ole syytä liikaa tuijotella, sillä KyPa ei varmastikaan ole sarjan heikoimpia joukkueita, vaan tavoittelee paikkaa ylemmässä jatkosarjassa, johon yksinkertaisen runkosarjan jälkeen jatkaa kuusi parasta joukkuetta.

KyPa aloitti sarjansa SavU:n vieraana Mikkelin rantakylän kentällä. SavU:n kohtaaminen tässä vaiheessa kautta oli KyPan turma, sillä Ykkösen MP:n kanssa yhteistyötä tekevä seura sai kovia vahvistuksia ylemmältä sarjatasolta. Sääntöjen mukaan yhteistyöseuran riveistä saa siirtää kolme yli 20 vuotiasta pelaajaa ottelua kohden eikä alle 20-vuotiaiden määrää ole rajoitettu. Niinpä SavU:n pelaajia ei montaa kokoonpanossa ollut, vaan ottelu toimi erinomaisena ”virallisena” harjoitusotteluna MP:n nuorille palaajille. SavU ottikin pelissä reilun voiton. Samoin teki seuraavassa ottelussa savonlinnalaisille tuttu KJP Sudet, joka rusensi KyPan maalein 4-1.

Pyry Juurinen osoitti olevansa kovan luokan maalivahti Ri-Pa ottelussa. Pyry jatkaa Stepsin maalilla myös lauantaina. Kuva: Antti Tiihonen photography

Viime kaudella STPS hävisi KyPalle kahdesti ja erityisesti kotiottelu Kyrönniemellä on jäänyt savonlinnalaisten mieleen. Tuolloin KyPa tuli kymmenen viimeisen minuutin aikana kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi. Tästä kirvelevästä tappiosta STPS voi ammentaa voimaa lauantain peliin.

STPS pääsee otteluun jälleen erinomaisella kokoonpanolla, sillä edellisessä ottelussa sivussa ollut joukkueen varakapteeni Henri Manner palaa kokoonpanoon. Sen sijaan maaliputkessa kautensa aloittaneelle Teemu Pulkkiselle kolme huilipäivää pelien välissä oli tällä(kin) kertaa liian vähän, eikä Pulkkinen edes pyri pujottamaan nappulakenkiä lauantaina jalkoihinsa. STPS saa siis etsiä uuden kohteen pitkille avauksille ja joku nuorista pelaajista saa oivan näytönpaikan keltamustien avauksessa.

Päävalmentaja Kai Niiranen on johdattanut joukkonsa kovaan iskuun. Kuva: Antti Tiihonen photography.

Päävalmentaja Niirasen mukaan joukkueessa on ollut loistava tekemisen meininki koko alkukauden ja ottelut ovat pelillisesti olleet hyviä. Kauden molemmissa otteluissa STPS on halunnut voittoa selvästi vastustajaansa enemmän ja on ollut fyysisesti valmiimpi taistelemaan koko 90 minuuttia. Nämä kaksi asiaa ovat tänä vuonna olleet keltamustilla vastustajia paremmassa kunnossa ja samaa trendiä pyritään jatkamaan myös lauantaina.

KJP Susien pelaajat tuumailivat kauden avausottelun jälkeen, että Kyrönniemeltä ei moni joukkue lähde kotimatkalle kolmen pisteen kanssa ja tähän uskovat myös STPS:n pelaajat.

Tule mukaan nauttimaan viihdyttävää paikallista jalkapalloa Kyrönniemen urheilukentälle lauantaina 27.6 klo. 15.00.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!