OTTELUENNAKKO: STPS – LaPa

Tällä kaudella otteluennakot ovat alkaneet sanoilla ”voitosta voittoon tällä kaudella”… mutta nyt on keksittävä uusi aloitus, sillä Peli-Karhut aiheutti sunnuntaina kentän puolella STPS:n kauden ensimmäisen tappion. Kentän puolella PeKa oli huomattavasti keltamustia parempi, joten Itse pelistä ei jäänyt mitään jossiteltavaa, mutta sen verran täytyy mediajaoston rivityöntekijänä mainita, että olisi ollut mahtavaa, jos STPS olisi päässyt kohtaamaan PeKa:n parhaalla kokoonpanolla. Tällä kertaa Kolmosdivisioonan lainalaisuudet kääntyivät STPS:n tappioksi.

Onneksi tuota peliä ei tarvitse enää murehtia, vaan hypätään suoraan seuraavaan seikkailuun. STPS kohtaa perjantaina LaPa:n, joka on sarjataulukossa vain voiton päässä keltamustista. Niinpä voidaankin todeta, että kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, vaikka voitosta yhä se kolme pistettä jaetaankin. SaVu:n hävittyä keskiviikkona IPS:ille STPS:llä on mahdollisuus nousta voitolla lohkon toiselle sijalle.

Tämän kauden STPS:n lohkossa joukkueet ovat hyvin eritasoisia. Lohkon kärkipään joukkueet ovat täysin toiselta planeetalta kuin sarjataulukon tyvipäässä majailevat joukkueet. Myös päivän kunto on alasarjajalkapalloilussa hyvin merkittävässä roolissa. Joukkueen päivän kunto saattaa Kolmosessa heitellä hyvinkin paljon riippuen siitä, ovatko avainpelaajat kokoonpanossa vai onko heillä tullut odottamattomia esteitä pelaamisen suhteen. Näitä ovat esimerkiksi yllättävät työvuorot, äkkilähtölomat tai vaikkapa mökkireissut tai fyysiset ja henkiset loukkaantumiset.

STPS:n kausi on tällä hetkellä vedenjakajalla. Voitolla perjantaisesta kotipelistä keltamustat pysyy iskuetäisyydellä lohkon kärjessä keikkuvasta PeKa:sta, mutta tappiolla kärki alkaa karkaamaan. Toki kausi on vasta likimain puolivälissä ja esim. SaVu on vielä kohtaamatta. Voittamalla LaPa:n STPS varmistaa paikkansa yläloppusarjassa. STPS:llä on vielä kolme ottelua jäljellä runkosarjaa, jonka jälkeen kuusi parasta joukkuetta erotetaan yläloppusarjaksi. STPS:n pelaajat asettivat ennen kauttaan tavoitteeksi yläloppusarjaan pääsemisen, mutta tottakai nälkä kasvaa syödessä ja STPS haluaa kiusata PeKa:a ja kumppaneita lohkon piikkipaikasta mahdollisimman pitkään.

STPS:n kokoonpano pysyi hienosti kasassa kauden alkupuoliskon, mutta heinäkuun helteet ja nyt elokuun kiireet ovat hiukan verottaneet pelaajistoa. Pitkäaikaisloukkaantuneiden Rasmus Myllyksen ja Antti Pulkkisen lisäksi kokoonpanosta sivussa on jo jonkin aikaa ollut Remu Koikkalainen, joka kärsii rasitusmurtumasta. Lisäksi Niklas Pulkkinen, Niklas Turunen, Eero Haikonen sekä Jere Malinen ovat syystä ja toisesta pois kokoonpanosta toistaiseksi. Niinpä kaikki harjoitusringissä olevat pelaajat ovat tärkeitä palasia joukkueelle, vaikkei peliaikaa olekaan tullut alkukauden aikana. Viime ottelussa näytönpaikan sai Roope Leskinen ja hän käytti sen erinomaisesti hyväkseen. Perjantaiseen otteluun STPS:n kokoonpanoon palaavat tärkeät Hiski ”töötti” Ikonen, Eetu Harmoinen sekä Simo Roivainen.

Perjantain ottelu LaPa:a vastaan tulee olemaan äärimmäisen tiukka, sillä ottelu pelataan jalkapallopiireissä postimerkiksi kutsutulla Kesämaa Areenalla. Kentän pienuudesta kertoo hyvin seuraava esimerkki. Edellisen ottelun STPS pelasi Arto Tolsa Areenalla, jonka mitat ovat 105m X 68m, kun Talvisalon kentän vastaavat mitat ovat 95m X 55m. Nopean ja lyhyen laskutoimituksen jälkeen voidaan todeta kentällä olevan 1915 neliömetriä vähemmän kikkailutilaa. Perjantain ottelussa tulee korostumaan erikoistilannepelaaminen sekä kaksinkamppailut, joihin STPS on pyrkinyt keskittymään henkisellä puolella kuluneen viikon aikana.

Elmeri Marttinen himoaa maaleja perjantaina. Torstaina viimeistelyharjoituksissa kolisivat tolpat. Kuva: Antti Tiihonen photography

Kuten kaikki tämän kauden ottelut, myös perjantainen kamppailu tarjoaa varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä maaleja. LaPa:a vastaan kotijoukkueen tulee yltää parhaimpaansa, sillä LaPa on parhaimmillaan aivan lohkon eliittiä. Se muun muassa voitti kauden ensimmäisessä ottelussaan lohkoa johtavan PeKa:n. Toisesta ääripäästä löytyy 0-0 tasapeli heikkoa Liry:ä vastaan.

tä-Savo tarjoaa perjantain otteluun sisäänpääsyn 100 ensimmäiselle katsojalle veloituksetta. Nappaa ilmaiskuponki Itä-Savon printtiversiosta tai Itä-Savon verkkosivuilta osoitteesta http://ita-savo.fi/lukijaedut.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!