OTTELUENNAKKO: STPS – Liry

Voitosta voittoon tämän kauden Kolmosessa liitänyt STPS pelaa sunnuntaina kotiottelun lappeenrantalaista Liryä vastaan. Liry on tuntematon vastustaja nyky-Stepsille, sillä joukkueet eivät ole tiettävästi kohdanneet useaan vuosikymmeneen. Lappeenrannan itäinen raittiusyhdistys eli Liry sai palloliitolta joululahjan, kun se nostettiin Nelosesta Kolmoseen sen sijoituttua kaudella 2019 Nelosessa vasta kolmanneksi. Liry otti Kolmosen paikan vastaan ja teki yhteistyösopimuksen Kakkosessa pelaavan Kultsu FC:n kanssa. Liry on aloittanut kautensa vaihtelevasti, sillä se on neljästä kerätystä pisteestä huolimatta ehtinyt jo erottaa päävalmentajansa. Liekö syynä kolmen ottelun tappioputki, taktinen köyhyys vai henkilökemiaan liittyvät asiat, sitä STPS:n mediajaosto ei saanut ongittua selville.

Sen sijaan STPS lähtee otteluun hyvällä boogiella ja täydellä kokoonpanolla. Koko alkukauden hyvässä vireessä ollut kapteeni Marko Huttu palaa pieneltä ”polvihuililtaan” hoitamaan keskikentän kapellimestarin virkaa, joten helteiselle Kyrkälle saapuvien katsojien kannattaa varata aurinkorasvan lisäksi myös aurinkolasit. Sen verran häikäiseviä suorituksia tältä pallotaiturilta on jälleen lupa odottaa.

Palloliiton seurauudistuksen myötä Kaakkois-Suomen piiriä ei ole enää olemassa ja sitä kautta myös Kaakon Kovin-termi alkaa olla vanhentunut. Tällä kaudella STPS kuuluu Itäiseen piiriin, jossa pelataan Kolmosta kahdessa lohkossa. A-lohkoon kuuluvat joukkueita muun muassa Varkaudesta, Pieksämäeltä, Jyväskylästä ja Kuopiosta. STPS kuuluu B-lohkoon, jossa sarjajärjestelmäksi on tälle poikkeuskaudelle muodostunut yksinkertaisen runkosarja sekä tämän jälkeen ylä- ja alaloppusarjojen pelaaminen. Lohkon voittaja ei nouse suoraan Kakkoseen, vaan tämän jälkeen on vielä selvitettävä Kakkosen karsinnat, joihin vastustajat tulevat muista Kolmosen lohkoista sekä Kakkosen hänniltä. Palloliitto on tehnyt tälle kaudelle isoja muutoksia massiiviseen organisaatioonsa ja ilmeisesti tästä syystä STPS:n pelien tuloksia tai sarjataulukkoa on ollut lähes mahdoton löytää netin ihmeellisestä maailmasta. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että koodarit ovat saaneet työnsä päätökseen ja STPS:n lohkon tilannetta pääsee selvittelemään seuraavasta osoitteesta: https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/tulospalveluarkisto/itainen/2020-jalkapallo-ita?X&itajp20&M3&4

SARJATAULUKKO 18.6.2020

Nyt kun tämän kauden sarjajärjestelmä ja palloliiton uudistus on esitelty, voidaan paljastaa sunnuntaisen pelin lähtökohdat. STPS lähtee otteluun erinomaisella kokoonpanolla ja on kamppailun selkeä ennakkosuosikki. Esturan suurin uhkakuva ei ole Liry, vaan jokaisen pelaajan oma henkilökohtainen valmistautuminen ja peliesitys. Hyvällä tämän kauden suorituksella Liry kaatuu, mutta ottelusta on mahdollista tulla hyvinkin nihkeä ja vaikea, jos STPS-pelaajat yhtään nostavat jalkaa kaasulta ja pelaajien päähän hiipii ajatus, ettei tässä pelissä tarvitse ihan parastaan yrittää. STPS:n voiton tae on tällä kaudella ollut tilanteiden loppuun saakka vieminen ja vastustajaa isomman työmäärän tekeminen. Jos nämä asiat ovat sunnuntaina kunnossa, STPS:lle on erittäin vaikea tehdä kotikentällään maalia ja viimeistään toisella puoliajalla vastustajan puolustus alkaa aueta ja ratkaisupaikkoja syntyy.

Henri Mannerin johtama STPS-puolustus on päästänyt neljässä ottelussa vain kolme maalia.

Näistä lähtökohdista on herkullisen mukava lähteä odottelemaan sunnuntain peliä. Heinäkuun helteet ovat parhaimmillaan, joten katsomossa on varmasti tunnelmaa, kun Juuso Kautonen kuuluttaa ottelun alkaneeksi sunnuntaina klo 15.00.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!