OTTELUENNAKKO: STPS – SavU

Savonlinnalainen joukkue Kakkosessa. Se on nähty viimeksi vuonna 1995, kun FC Savonlinna pelasi Itäisessä lohkossa sijoittuen toiseksi viimeisksi ja putosi Kolmoseen. Edellisenä vuonna eli 1994 FC Savonlinna oli juuri ja juuri säilynyt sarjassa. Nyt eletään vuotta 2020, joten edellisestä Kakkosen visiitistä on kulunut yhteensä neljännesvuosisata. Myöskään putoamisia Neloseen ei ole väliin mahtunut, joten STPS on pelannut kunnioitettavat 25 kautta Kolmosta. Tämä lähentelee jo vähintään maakunnan ennätystä.

Kausi 2020 taputellaan päätökseen STPS:n osalta lauantaina Kyrönniemellä Savilahden Urheilijoita vastaan. STPS:n kausi on ollut pelillisesti huikea ja se tulee sijoittumaan sarjassa toiselle tai kolmannelle sijalle. Tämä on viime vuotisen heikomman kauden jälkeen upea tasonnosto keltamustilta.

STPS on voittanut kaikki kotiottelunsa tällä kaudella, mikä on erittäin kova suoritus ja nostaa Kyrönniemen hornankattilan mainetta entisestään. Pitkästä aikaa myös yleisö on löytänyt lehtereille syksyn viimeisiimpiin peleihin saakka. Tästä kiitoksena STPS ja Leipomo Laurikainen tarjoaa 150 katsojalle sen aidon ja oikean lihapiirakan veloituksetta.

Lauantain kamppailussa on vielä panosta toisen tai kolmannen sijan suhteen. Lisäksi Elmeri Marttinen taistelee yläloppusarjan maalikuninkuuden paikasta, jota tällä hetkellä johtaa. Torsaille kaavailtua SavU – IPS -ottelua ei pelattu lainkaan, koska kabinettipäätöksellä IPS tuomittiin 0-3 -tappioon. Ilmeisesti tämä päätös tehtiin koronatilanteeseen vedoten. Lauantain ottelussa pisteet jaetaan normaalisti pelaamalla.

Ottelu tulee olemaan monella tapaa tälle joukkueelle viimeinen, sillä huomattavaa osaa joukkueen pelaajista odottaa tulevaisuudessa uudet haasteet. Ensi kaudella tullaan näkemään uudistunut ja raikas STPS Itä-Suomen Kolmosessa.

Teemun kummiyritys Leipomo Laurikainen tarjoaa lauantaina Kyrkällä 150 katsojalle sen aidon ja alkuperäisen lihapiirakan!!

Yksi merkittävä pelaajaura lähestyy STPS:n paidassa myös loppuaan, kun pitkän uran tehnyt Teemu ”Teme” Pulkkinen aikoo lopettaa tai ainakin vähentää pelaamistaan. STPS:n mediajaosto nappasi Teemun haastatteluun viimeistelyharjoituksissa:

Mikäs tämä huhupuhe uran lopettamisesta on?

”Kyllä nyt täytyy sanoa, että molemmat nivuset on pelattu loppuun. Palo jalkapalloa kohtaan ei ole sammunut, pikemminkin päinvastoin, mutta täytyy viheltää peli poikki tällä tasolla.”

Aiotko jättää jalkapallon kokonaan? Olet luvannut, ettet lopeta koskaan.

”Missään nimessä tämä ei ole nappulat naulaan päätös. Aion varmasti jatkaa futisharrastusta käymällä edustuksen harjoituksissa kiusaamassa nuorempia, mutta voi olla että lauantain peli Kyrkällä on viimeinen kilpatasolla.”

Jos saa sanoa, olet ollut melko loukkaantumisherkkä viime vuosina. Kommentit siitä?

”Loukkaantumishistoria on tosiaan aika pitkä. Ennen kuin pääsin lukiosta, minulta oli jo kaksi kertaa leikattu polvi. Olen pelannut noin 18 vuotta miesten edustustasolla ja ns. ehjiä kausia on ollut kaksi. Toisella kaudella vuonna 2005 voitin Kakkosen maalipörssin 15 maalilla ja 2008 noustiin JJK:n kanssa Veikkausliigaan. Myös kaudella 2007 nousimme liigaan, silloin FC Viikingeillä, mutta tuolla kaudella pelejä ei tullut YKkösessä kuin pari, kun nilkan nivelsiteet meni poikki juuri ennen kautta ja sitten myöhemmin kesällä murtui solisluu. Jäähdyttelemään aloin noin 2010, kun muutettiin takaisin Savonlinnaan ja joka kaudella olen pystynyt pelaamaan noin puolet peleistä.”

Mitä ajatuksia tämän hetken Savonlinnan jalkapallotoiminnasta?

”Tällä hetkellä täällä eletään pienessä murrosvaiheessa. Olosuhteiden osalta siirrytään uudelle aikakaudelle hallin myötä ja toivottavasti saadaan sitä kautta lisää harrastajia. Savonlinnan ja lähikuntien seurojen pitää yhdistää voimiaan joukkueita ja taustoja mietittäessä, että saataisiin kaikille innokkaille pelaajille sopiva joukkue, jossa harrastaa. Jalkapallo on kuitenkin se lajien kuningas.”

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä saunailtaan!

Tämän haastattelun myötä STPS toivottaa kaikki oikein lämpimästi tervetulleeksi kauden viimeiseen otteluun. Koronatilanteesta johtuen ottelutapahtumassa noudatetaan THL:n ohjeistusta:

Ottelutapahtumassa suositellaan kasvomaskin käyttöä (omat maskit mukaan).

Kahden metrin turvavälejä on noudatettava seurueiden välillä.

Yleisötapahtumaan ei saa tulla vähänkään oireisena.

Mahdollisten tartuntaketjujen selvittämiseksi yleisöltä kerätään yhteystiedot (nimi ja puhelinnumero).

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!