PELAAJIEN ESITTELY OSA 2

Viimeisten kymmenen vuoden aikana STPS on profiloitunut Kaakon Kolmosessa joukkueeksi, joka tekee paljon maaleja, mutta myös omassa päässä verkko heiluu turhan usein. Tänä vuonna STPS:n mediajaostolla on vahva luotto siihen, että maaliero jää kaudella 2020 reilusti plussan puolelle. Pärjätäkseen jalkapallossa maaleja tulisi päästää alle 1 keskiarvolla peliä kohden. Tänään esittelyssä STPS-puolustus.

Tässä kuvassa Eeki Tuunainen oli vielä poikanen.Vuonna 2020 Eeki puolustaa kuin mies.
Kuva: Antti Tiihonen Photography

Laitapuolustajat: Eeki Tuunainen 17, Jonas Puhakka 17, Jere Malinen 19, Eetu Harmoinen 22, Jesse Huittinen 16.

Laitapakit kuuluvat pelaajiin, jotka juoksevat pelin aikana eniten kilometrejä ja saavat lähes eniten pallokosketuksia pelin aikana. Laitapuolustajien rooliin kuuluu puolustamisen lisäksi pelin avaaminen keskikentälle, hyökkäysten tukeminen oikea-aikaisilla nousuilla ja laadukkaiden keskityspallojen antaminen.

ANALYYSISSÄ EEKI TUUNAINEN

Keskikaupungin kasvatti Eeki Tuunainen aloittaa toisen täyden kautensa miesten Kolmosessa. Viime vuonna edustusjoukkueen rinkiin noussut nuorukainen nappasi paikkansa vasempana laitapuolustaja ensimmäisissä harjoituspeleissä eikä luopunut avauskokoonpanopaikastaan koko vuonna. Kaudella 2019 Eeki oli joukkueen eniten peliminuutteja kerännyt pelaaja.

Vaikka viime kausi sujui tilastojen valossa yli odotusten, ei Eeki ollut täysin tyytyväinen omiin peliesityksiinsä. Erityisesti 1 vs. 1 puolustaminen ja pallollinen pelaaminen jättivät parantamisen varaa. Tälle vuodelle Eeki lupaa painia vahvemmin vastustajien vaarallisimpien laitakiitureiden kanssa ja tehdä vaadittavat liukutaklaukset sivu- ja päätyrajan tuntumassa.

KESKUSPUOLUSTUS

Hiski Ikonen 20, Henri Manner 23, Antti Pulkkinen 32, Miro-Ville Mäkinen 21.

Keskuspuolustus muodostaa parhaimmillaan jo ulkonäöllään sellaisen pelotteen vastustajien hyökkääjille, etteivät he uskalla lähteä haastamaan keskuspuolustusta 1 vs. 1 tilanteissa. STPS:n nelikko täyttää ainakin tämän vaatimuksen, jonka voitte helposti havaita pelaajakorttien kuvista. Tällä pelipaikalla pelaavan pelaajan tulee olla vahva kamppailija, sillä keskuspuolustuksessa kamppaillaan pallosta kentän vaarallisimmalla sektorilla niin maassa kuin ilmassa. Pelin avaamisessa ”toppareilla” on iso rooli aloittaessaan hyökkäyksen joko tarkalla syötöllä keskikentälle tai vaikkapa laadukkaalla ristipallolla toisen laidan keskikenttäpelaajalle. Loistavan keskuspuolustajan erottaa siitä, että pienet asiat tehdään huomaamattoman laadukkaasti ilman turhaa säätöä.

LÄHEMMÄSSÄ ANALYYSISSÄ HISKI IKONEN

Hiski Ikonen on mielenkiintoinen nimi STPS:n kokoonpanossa. Pihlajaniemen kasvatti on fyysisiltä ominaisuuksiltaan yksi joukkueen parhaimmista pelaajista ja muutama vuosi sitten HIski haaveili urasta urheilutähtenä muuallakin kuin Kyrönniemen saunalla. Asiat menivät kuitenkin hieman toisin. Jääkiekkoilija isoveli Henri viitoitti urheilijapolkua Hiskille, mutta Ilosaaren vedenalainen kivi, Malesian autiot rannat ja Intiassa opitut meditaatioharjoitukset ovat johdattaneet Hiskin tälle kaudelle elämänsä parhaaseen iskuun niin henkisesti kuin fyysisesti. Välillä jo kadoksissa ollut futismotivaatio palaa nyt kirkkaana Hiskin mielessä ja hän lupaa antaa kaikkensa keltamustan joukkueen eteen.

Hiskin vaatimaton tavoite on nostaa STPS Kakkoseen kauden 2020 päätteeksi. Hiskin vahvuuksiin kuuluu peräänantamattomuus ja loputon fysiikka. Kehityskohteikseen Hiski nimeää pelin avaamisen ja sijoittumisen. Tällä kaudella Hiskin rooli korostuu myös pukukopissa, sillä mies on kehitellyt uusia vitsejä entisten jo hieman kuluneiden vitsien tilalle.

Hiski Ikosen liekki jalkapalloa kohtaan palaa tällä hetkellä kirkkaana.
KUVA: Antti Tiihonen Photography

Seuraavana vuorossa keksikenttäpelaajat. Pysy mukana!

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!