PELAAJIEN ESITTELYT OSA 4

HYÖKKÄÄJÄT: Elmeri Marttinen 20, Valtteri Pekkinen 18, Juho Olenius 18, Hekmatullah Ahmadi, Niklas Turunen 19 ja Rasmus Myllys (loukkaantunut).

Kapteeni Marko Huttu johdattaa STPS:n sunnuntaina klo 15.00 kauden avaukseen. Kuva: Antti Tiihonen Photography

Jalkapallon vaikein osa-alue on maalinteko. Se on helpoin todeta vertailemalla eli palloilulajien tuloksia. Jalkapallossa maalisarakkeen kohdalla on yleensä kaikkein pienin luku. Toki poikkeuksiakin on ja erityisesti STPS:n peleissä on viime vuosina sattunut ja tapahtunut reilusti kentän molempien maalien luona. STPS:n maalintekovastuu on jakautunut osin pakon sanelemista syistä monelle pelaajalle eikä kukaan pelaajista ole onnistunut nousemaan viime vuosina yli kymmenen maalin tekijäksi. Toki tasaisuus on hyvästä, mutta yleensä sarjataulukossa kärjessä porskuttavilla joukkueilla on yksi maalintekijä joukkueessa ylitse muiden.

Analyysissä Elmeri Marttinen

Elmeri Marttinen on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna STPS:n sisäisen maalipörssin ja tänäkin vuonna keltamustat luottavat tämän sitkeän vasurin tulivoimaan. STPS:n joukkueessa on vähän puhtaita kärkipelaajia. Monet keskikentälle nimetyistä pelaajista pystyvät kauden aikana pelaamaan hyökkäyksessä ja toisinpäin. Myös Elmeri Marttinen on erinomainen esimerkki pelaajasta, jonka valmentaja voi laittaa vähintään neljälle eri pelipaikalle.

Der Bomber ja Kultakenkä. Kuva: Marko Huttu

Viime kaudella Elmeri ”Der Bomber” Marttinen paukutti Kolmosessa kymmenen kihausta, muttei ollut siltikään tyytyväinen kauteensa. Elen laskujen mukaan paikkoja oli vähintään kolmeen maaliin per peli. Mies on kasvanut henkisesti että fyysisesti kolmen vuoden aikana pelimieheksi ja junnumaiset höntyilyt ja kiukuttelut itselle on jäänyt vähemmäksi pelivuosien myötä. Heikkoutenaan Eltsu pitää kyykkyyn menemistä sekä pelisukkien pukemista harjoitusolosuhteissa.

Yhden äänen varakapteeniäänestyksessä saanut Elmeri lupaa joukkueelleen täksi kaudeksi upeiden maalien lisäksi ahkeraa puolustuspelaamista ja muutaman sakon joukkueen yhteiseen sakkokassaan. Juniori-STPS:n kasvavien hyökkääjienalkujen kannattaa tulla Kyrkälle seuraamaan hyökkääjän yritteliäisyyttä ja päättäväisyyttä maalipaikoissa. Elmeri on hyvä esimerkki myös omaehtoisesta treenaamisesta. Maalintekoyrityksiä mies tekee päivittäin Kesämaa-Areenalla ellei sitten ole Lähi-Abc Laitaatsillassa töissä. STPS:n mediajaosto toivottaa Eltsulle erittäin maalirikasta kesää!

OTTELUENNAKKO

Joukkueen pelaajat on nyt esitelty ja on aika aloittaa kausi 2020 STPS:n mukana. Sunnuntaina vastaan asettuu KJP Sudet, joka on tällä nimiyhdistelmällä uusi tuttavuus miesten sarjoissa. Joukkue on käytännössä viime kaudella Kakkosesta tippuneen Kouvolan Susien ja Kolmosessa pelanneen FC Peltirummun yhdistelmä. Tätä joukkuetta on veikattu etukäteisarvioissa yhdeksi mestarisuosikiksi aivan syystä, sillä joukkue vilisee Kakkosessa pelanneita pelaajia. Lisäksi tolppien välissä seisoo kiistattomasti tämän kauden Kolmosen varmaotteisin maalivahti Ville Iiskola 35v, jolla on meriittejä Veikkausliigatasolta saakka. STPS:n puolustuksen pelkona puolestaan häärii juonikas kärkipelaaja Niko Nakari, joka vuodesta toiseen pommittaa maaleja pelaamallaan sarjatasolla Kakkosessa tai Kolmosessa.

NÄHDÄÄN SUNNUNTAINA KAUDEN AVAUKSESSA KYRKÄLLÄ KLO. 15.00! OTTELUISÄNTÄNÄ LEIPOMO LAURIKAINEN.

VIELÄ EHDIT HANKKIA EDUKKAAN KAHDEN METRIN KAUSARIN (20€) TÄÄLTÄ: https://www.stps.fi/uutiset/kahden-metrin-kausari-2020/

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!