PYRY JUURINEN

Edustus-STPS on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kaudelle 2021, kun viime kaudella loistanut maalivahti Pyry Juurinen jatkaa maalin suulla. STPS päästi viime kaudella viidessätoista pelissä vain 14 maalia. Kun päästettyjen maalien keskiarvo on alle 1 maali peliä kohden, puhutaan sellaisesta tasosta, jolla sijoitutaan lohkossa aina kärkipäähän. Sen STPS pystyi viime kaudella tekemään ja suurin yksittäinen syy siihen oli maalivahtien upeat otteet.

Kaudella 2020 STPS:llä oli kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa maalivahtia, kun Remu Koikkalainen ja Pyry Juurinen vartioivat maalia vuorovedoilla. Pyry pelasi lopulta 11 peliä, joissa hän esitti lukuisia ”gamesavereitä”, jollaisia ei STPS:n maalivahdilta ole nähty sitten Tero Mäkäläisen. Lähtökohtaisesti Pyryn piti olla vain nuoren Koikkalaisen sparraaja, mutta Pyry vakuutti erinomaisilla otteillaan valmentaja Niirasen ja luottoa löytyi koko kauden ajan.

Tälle kaudelle Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti Pyry lähtee hieman erilaisilla fiiliksillä, sillä treenikaveri ja kirittäjä Remu Koikkalainen siirtyi Joensuun JiPPO:n B-poikien joukkueeseen.

”Ehjän viime kauden jälkeen on oikein mukava lähteä kohti tulevaa kautta. Viime kausi oli ensimmäinen ns. Kaakon Kolmosessa ja nyt tietää vähän sitä tasoa, mitä on vastassa. Ei siellä mitään ylikylän jätkiä ole vastassa. Olosuhteethan on nyt ihan priimaa. Hallissa on veskarin kiva treenata keinonurmella. Koulun salissahan se menee ihan futsaliksi. Nyt päästään harjoittelemaan lajinomaisesti vuoden ympäri.”

Onko Remun lähtö vaikuttanut treenaamiseen?

”On se jonkin verran. Onneksi Ovaskan Satu jatkaa meidän veskareiden kanssa ja auttaa erityisesti fysiikkahommissa. Remun jututhan oli sitä luokkaa, että niitä on välillä ikävä. Yksilöurheilijoita tässä tietyllä tavalla ollaan, että ei se sinänsä vaikuta. Aina pitää olla valmis tekemään parhaansa treeneissä ja peleissä.”

Pyryn vahvuudet ovat perusvarmuudessa ja teknisessä osaamisessa. Myös avaukset lähtevät sinne mihin Pyry haluaa ne lähtevän. Toimituksen saaman tiedon mukaan Pyryllä on ollut harjoituksissa uusi sparraaja.

”Joo. Kyllähän siellä joku hupiukko on käynyt kaatuilemassa mutta ei tässä taida kilpailua pelipaikasta tulla viime kauden tapaan.”

STPS jatkaa valmistautumista kauteen kovalla sykkeellä pääpainon ollessa fyysisellä puolella. Tällä viikolla luvassa vielä lisää merkittäviä pelaajauutisia. Pysy kuulolla!

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!