STPS:n ketsuppipullo avautui kunnolla Haminassa

Junioripitoisella joukkueella Haminaan matkannut keltamusta veljeskunta avasi koko kauden tukossa olleet maalihanansa oikealla hetkellä. STPS murjoi toisen puoliajan viimeisen 25 minuutin aikana pallon viisi kertaa kotijoukkue HaPK:n maaliin ja nappasi kauden ensimmäiset sarjapisteensä vieraskentiltä.

Valmentaja Ari Pasasen mukaan voitto perustui puolustuslinjan varmaan pelaamiseen sekä keskikentän kolmikon Leo Penalvan, Kirill Smirnovin ja Roope Leskisen uhrautuvaan keskikentän keskustan tukkimiseen.
Kun alakerta ja keskikentän keskusta oli HaPK:lta tukittu, syntyi ottelun edetessä ja kotijoukkueen väsyessä yhä enemmän tilaa laidoille juoksuvoimaisille Eeki Tuunaiselle (kuvassa) ja Aapeli Turkalle. Kapteeni Patrik Pakkala pääsi kaksi kertaa nauttimaan yhteistyön hedelmistä.
Savonlinnalaisen aikuisjalkapallon nykyisyys ja tulevaisuus nojaa paikallisen juniorityön hedelmiin. Tämän kauden alussa näytti siltä, että hedelmiä joudutaan poimimaan liian aikaisin. Nämä kuvan nuorukaiset ovat kuitenkin nousseet kantamaan vastuuta kiitettävästi. Tänään debyyttinsä avauskokoonpanossa tekivät Jesperi Turkka (4:s oikealta) ja maalivahti Miro Naukkarinen. Joonas Mäkäläinen (3:s vasemmalta) puolestaan avasi tänään maalitilinsä kolmosessa.
Päivän keltamusta onnistuja. Miro Naukkarinen sai tiedon paikasta avauskokoonpanossa ottelupäivän aamuna. Nuori mies ei turhia jännittänyt, vaan hoiti ruutunsa STPS:n tolppien välissä eleettömän varmasti.
Monella tavalla haasteellisesta kaudesta huolimatta keltamustien joukkuehenki ei ole rakoillut. Sitoutuminen ja yhtenäisyys ovat kannatelleet joukkuetta tuloksellisesti vaikeiden hetkien yli. Tulevan vajaan kahden viikon aikana selviää, mihin vahva joukkuehenki ja vuodatetut hikipisarat riittävät. Sunnuntaina 3.10. klo 15 Kyrönniemen nurmelle saapuu viimeiseen kotipeliin sarjapaikkansa varmistanut KJP Kouvolasta. STPS:n kausi huipentuu vieraspeliin pe 8.10. Lappeenrannassa paikallista LiRyä vastaan. Silloin pelin panoksena on mitä todennäköisimmin – ei enempää tai vähempää – kolmosen sarjapaikka.