Featured Video Play Icon

STPS:n nousukunto kesti – sarjapaikalle kolmosessa sinetti Lappeenrannassa

LiRy – STPS 3-3 (1-1)

Perjantaisen jalkapalloillan käsikirjoitus tarjosi Lauritsalan tekonurmella riittävästi draaman kaarta ja juonen käänteitä. Kuten hyvissä käsikirjoituksissa kuuluu olla, tämä tarina päättyi onnellisesti – ainakin keltamustien näkökulmasta katsottuna. STPS:n nuori joukkue väänsi toisella puoliajalla kotijoukkue LiRy:n rinnalle ja ohi, ja vaikka kotijoukkue tuli tasoihin STPS:n omalla maalilla pelin loppuhetkillä, riitti tasapeli savonlinnalaisille sarjapaikan säilyttämiseen idän kolmosessa.

Vierasottelu LiRyä vastaan alkoi keltamustien osalta hermostuneissa merkeissä. Savonlinnalaisilla oli vaikeuksia saada palloa kontrolliin Lauritsalan tekonurmella. LiRy puolestaan oli kotikentällään päättäväinen ja taistelutahtoinen, minkä STPS koki hävittyinä kaksinkamppailuina tilanteessa kuin tilanteessa. Linnakaupungin joukkue kuitenkin siirtyi 0-1 vierasjohtoon Leo Penalvan keskityksen päätyessä LiRyn topparin päästä omaan maaliin.
Luotettavasti läpi kauden pelanneiden Jere Leinosen (vasemmalla), Aapo Karttusen ja maalivahti Pyry Juurisen puolustuspäädyssä paine lisääntyi entisestään STPS:n johtomaalin jälkeen. LiRyn 1-1 tasoitus tuli pelin 36. minuutilla kulmapotkutilanteesta. Puoliajalle mentiin jännittävästi tasalukemissa, vaikka kotijoukkueelle tarjoutui ensimmäisen puoliajan lopussa muutama maukas maalipaikka.
Toisella puoliajalla 60. minuutin kohdalla tapahtui ottelun erikoisin käänne. Aapeli Turkka loukkaantui saatuaan pallon lähietäisyydeltä voimalla kasvoihinsa. Peliä jatkettiin Aapelin paikkailun jälkeen erotuomaripallolla, jonka LiRyn pelaaja laukoi suoraan keltamustien maaliin. Ottelun erotuomarikolmikko ei ollut perehtynyt jalkapallon sääntökirjan erotuomaripalloon liittyvään lukuun, missä lukee seuraavasti: ”Jos erotuomaripallo menee maaliin koskematta vähintään kahta pelaajaa, peliä jatketaan maalipotkulla, jos pallo menee vastustajan maaliin.” Pallo keskelle ja peli LiRylle 2-1.
Mr. C. Kapteeni Patrik Pakkala on ollut tällä kaudella iso pelaaja joukkueelle niin pukukopissa, harjoituksissa kuin peleissä. STPS tarvitsi Lauritsalan perjantai-illassa tasoitusmaalin kummallisen ja joukkueelle henkisesti kovan kolauksen aiheuttaneen LiRyn johtomaalin jälkeen. Tasoituksen iski kukapas muukaan kuin kapteeni Pate. Kun vielä Kirill Smirnov vapautti seuraavasta keltamustien vastahyökkäyksestä Aapeli Turkan maalintekoon, pelin käsikirjoitus muuttui hetkessä mainioksi STPS:n suuntaan. Pelin viimeiset 20 minuuttia tuntuivat vaan tänään poikkeuksellisen pitkiltä.

Peliajan viidennellä lisäminuutilla tullut STPS:n oma maali toi LiRyn vielä tasoihin ja antoi kotijoukkueelle pienen sauman nousta voittoon ja sarjassa säilymiseen kiinni. Kun erotuomari vihelsi ottelun päätösvihellyksen, keltamustien leirissä ilo ja helpotus purkautuivat. Harvoin tasapeliä on tuuletettu Lauritsalan perjantai-illassa nähdyllä tavalla.
C`moon äijät!!!

Yhdessä. Together. Juntos. Ensamble. вместе. Melkoinen kausiprojekti hoidettiin upeasti maaliin!

Kiitos pelaajat ja valmentaja Ari Pasanen!

Kiitos pelaajien tukijoukot ja joukkueen taustaryhmä!