Tasuripiste Jyväskylän tuliaisina – FC Blackbird – STPS 0-0

STPS otti ensimmäisen sarjapisteensä tappiollisen kotiavauksen jälkeen Jyväskylän perjantai-illassa. Runsasmaalisen KeuPa-pelin jälkeen STPS keskittyi pelisuunnitelmassaan huolelliseen puolustamiseen, mikä toimi tällä kertaa erittäin hyvin FC Blackbirdiä vastaan.

Anti-tiki-takan ilta. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti loistanut Jyväskylän illassa syöttötarkkuudellaan. Sekä FC Blackbird että STPS vuorottelivat harhasyötöissä ja tilanteenvaihdoissa, kun palloa pelattiin puolipitkinä tai pitkinä palloina keskikentän yli. Toppari Jere Leinosen iltapuhde oli Viitaniemen kentällä työntäyteinen.
Pelin rytmittäjän paikka hakusessa. Miko Virta uurasti keltamustien keskikentällä kovalla työmoraalilla molempiin suuntiin. Palloille pääseminen hyökkäyspäässä ja murtavien syöttöjen antaminen oli kuitenkin Mikollekin vaikeaa, kun keskikentän pallollinen rakenteluvaihe oli jumissa.
Taistelupiste. Vaikka ottelu ei pelillisiä hienouksia juurikaan tarjonnut ja STPS:n pallollinen pelaaminen takkusi, huokui keltamustasta joukkueesta periksiantamattomuus ja sisukkuus. Puolustaja Sasu Löytyn rooli joukkueen alakerrassa alkaa olla jo lähellä sitä, mitä häneltä talven harjoituspeleissä sekä MiPK:n riveissä viime kaudella parhaimmillaan nähtiin.

STPS:n vierasturnee jatkuu Iisalmessa PK-37:n vieraana lauantaina 13.5. klo 15. Seuraavan kerran STPS:n pääset näkemään Talvisalon Noblessa areenalla lauantaina 20.5., kun vastaan asettuu AFC Keltik Joensuusta.

Tervetuloa katsomoon!

Tämän jutun kuvat on ottanut https://valokuvausellinoora.fi/