Viisi täyteen – STPS:n kotipelien tappioputki sai jatkoa

Keltamustat pääsi korkkaamaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Kyrönniemen nurmen kotipelin merkeissä. Vastustajaksi oli saapunut KJP Kouvolasta. Hartaasti odotettu pääsy Kyrönniemelle ei tuottanut toivottua tulosta, vaan keltamustien synkkä kotipeliputki sai jatkoa lukeminen 1-2 (1-0).

Sukukokoontuminen. Pulkkisen veljessarjan vanhemmat vellokset Heikki ja Teemu olivat tulleet katsomaan pikkuveli Antin edesottamuksia vihreällä veralla. Myös ex-STPS kapteeni Marko Huttu seurasi tarkasti keltamustien otteita.

Pikkuveli on täysiverinen pelimies. Antti Pulkkinen ei ole yleensä kentän pisin pelaaja varreltaan, mutta erinomainen kyky lukea ennalta pallon liikerataa ja hakeutua vapaaseen tilaan tuotti uhkaa KJP:n puolustukselle varsinkin erikoistilanteissa. Antti osoitti myös isoveljien ensimmäisen puoliajan aikana tekemän arvion vääräksi reilusti vajaaksi jäävästä ysikympin kunnosta. Kuntoa tai ei, kehissä oltiin ja kaikki annettiin kropasta ulos armahtavaan loppuvihellykseen saakka.

Varovaisen ja tarkan ensimmäisen puoliajan lopulla Eeki Tuunainen vei Antti Pulkkisen ja Elmeri Marttisen hienon esityön jälkeen kotijoukkueen 1-0 taukojohtoon. KJP pääsi kuittaamaan pelin tasoihin heti toisen puoliajan alussa.
Momentum vierasjoukkueelle. Tasoitusmaali käänsi pelin painopisteen keltamustien kenttäpuoliskolle ja pelin virtauksen hallinnan KJP:lle. STPS loi KJP:n puolustukselle vaaraa toisella puoliajalla satunnaisista vastahyökkäyksistä. Kotijoukkueen pelinrakentelu tyrehtyi luvattoman usein harhasyöttöihin ja pelaamiseen liian ahtaisiin tiloihin.
KJP käänsi pelin ja sarjapisteet matkaansa ysikymppisen jo täytyttyä kapteeni Niko Nakarin maalilla. STPS sai ottelun lisäajalla pallon kertaalleen kouvolalaisten maalivahti Ville Iiskolan selän taakse, mutta maalia edelsi keltamustien virhe. Tasoitusmaali jäi tällä kertaa tekemättä.

Kaikki putket katkeavat aikanaan. Tämän tosiasian on saanut kokea mm. Veikkausliigan peräkkäisten tappiottomien otteluiden ennätyksen tehnyt KuPS. Seuraavan kerran omaa putkeaan STPS pääsee katkaisemaan keskiviikkona 22.6. klo 19, kun Kyrönniemen nurmelle saapuu MiPK Mikkelistä.