Harmaa sarja-avaus – kuvakooste ottelusta STPS – KoPa 1-3 (1-2)

Autotalo Hartikaisen isännöimä STPS:n kauden avaus oli kuin peilikuva paikallisesta kevätkelistä: Puolipilvestä paistellut aurinko toi avauskokoonpanoja esiteltäessä lämmön niin joukkueeseen kuin myös katsomoon saakka muuttuakseen ottelun kuluessa harmaaksi koleudeksi.

Keltamustien avauskokoonpano vasemmalta oikealle: Juurinen C; Tyni, Marttinen, Saves, Leinonen, Huittinen, Smirnov, Karttunen, Tuunainen, Kanerva, Penalva.

Talvisalon Noblessa Areenan lehtereille kuin myös kentän reunamille oli saapunut seuraamaan STPS:n sarja-avausta ilahduttavasti väkeä.
Ensimmäinen puoliaika sujui tunnustelevissa merkeissä. Kummallakaan joukkueella ei ollut selkeitä maalipaikkoja molempien puolustaessa tiiviisti…
…kunnes KoPa siirtyi 0-1 johtoon rangaistuspilkulta.
Kotijoukkue nousi tasoihin toppari Jere Leinosen puskumaalilla aivan puoliajan lopulla. KoPa ennätti tarjoilla STPS:lle kuitenkin välittömästi jääkylmän suihkun ennen puoliaikavihellystä ja siirtyä uudelleen johtoon.
Toisella puoliajalla keltamustat saivat hetkittäin pelin juonesta kiinni. Niin vapaapotkua laukovan Elmeri Marttisen kuin Aapo Karttusen ruuti oli tänään märkää muutamasta maalipaikasta huolimatta.
Läheltä pitää, mutta sitä ei lasketa. KoPa puolusti tiiviisti ja piti kotijoukkueen toisen puoliajan edetessä paremmin poissa maalipaikoilta.
KoPan maalivahti Mats Malinen oli tänään mies paikallaan. Pallo on jälleen kerran hänen hyppysissään. Harmauteen vaipunut kotijoukkue ei tosin tänään Malista laittanut aivan äärimmäiseen testiin.
Kirill Smirnov oli tänään koko pelin ajan yritteliäs ja väläytteli taitojaan. Tehot jäivät Kirillilläkin tällä kertaa piippuun.
Mietinnän ja itsetutkiskelun paikka. Juuso Saukkonen (keskellä) ja Saska Saves perimmäisten kysymysten äärellä heti ottelun jälken. Kahden viikon päästä on mahdollisuus kuitata tämä tappio unholaan, kun Union Plaani Heinolasta saapuu 7.5. Talvisalon Noblessa Areenalle keltamustien vieraaksi.