Heinolan tuliaisina tasuripiste

Union Plaani – STPS 2-2 (0-2). STPS:n ensimmäisellä puoliajalla hankkima kahden maalin etumatka riitti tasapeliin Union Plaanin vieraana Heinolassa.

Keltamustat matkasivat Heinolaan maltillisin odotuksin. Joukkueen rosterista oli puolenkymmentä pelaajaa poissa pelikieltojen, loukkaantumisten sekä muiden poissaolojen vuoksi. Muutama Interin pelaaja oli tullut hätäavuksi vahvistamaan rosteria.
STPS:n päävalmentaja Joel Kerminen kertoi joukkueen lähteneen Plaania vastaan puolustaminen ja oman pään puhtaana pitäminen edellä. ”Hyvin pidettiin kaveri poissa meidän muodon sisältä koko pelin ajan. Plaani joutui hakemaan tilaa laidoilta, mistä he keskityksillä boksiin pyrkivät horjuttamaan meitä. Se lääke tepsi meihin pelin viimeisen parikymppisen aikana väsyn tultua meidän puseroomme: ensin kavennus keskityksestä ja tasoituksen he tekivät ottelun lisäajalla kulmapotkusta.” kertasi koutsi pelin taktista kuvaa.
STPS sai otteluun mainion alun. Kirill Smirnov laukoi pallon upeasti takayläkulmaan pelin 13. minuutilla. Ensimmäisen puoliajan lopulla Elmeri ”der Bomber” Marttinen lisäsi kotijoukkueen tuskaa iskemällä kauden kymmenennen kaappinsa vastaansanomattomalla tavalla. ”Eltsu tempokuljetti pallon neljästä Plaanin kaverista ohi ja pisti pallon pömpeliin.”, tiivisti päävalmentaja Kerminen STPS:n toisen maalin. Toppari Jere Leinonen puolestaan luuti keltamustien puolustuslinjassa kauden ensimmäiset täydet minuutit.

STPS pelaa seuraavan kerran perjantaina 12.8. klo 19 alkaen Kyrönniemen nurmella. Tuolloin pitkäaikaisen STPS-toimijan Jorma ”Jodi” Rinkisen muisto-otteluna pelattavaan sarjapeliin saapuu vieraaksi IPS Imatralta.