JOUKKUEEN ESITTELY OSA 1

MAALIVAHDIT

STPS:n suurin murheenkryyni viime vuosina on ollut maalivahtipeli. Useana vuonna maalivahtiosaston on pitänyt olla kunnossa ennen kauden alkua, kunnes loukkaantumiset ovat pilanneet suunnitelmat. Tänä kesänä kaikki on toisin. Edustus-STPS:llä on jalkeilla kaksi tasavahvaa laadukasta maalivahtia, joista molemmat ovat (KOP KOP) kunnossa kauden alkaessa.

#1 Remu ”Remu” Koikkalainen

Remu Koikkalainen on tällä hetkellä Savonlinnan jalkapalloilun kirkkain lahjakkuus. Tämä 16-vuotias himotreenaaja on herättänyt kiinnostusta Savonlinnan ulkopuolella ja STPS saa olla erittäin tyytyväinen, että Remu torjuu keltamustien maalilla myös tänä vuonna. Nuoresta iästä huolimatta Remu on ehtinyt antaa näyttöjä ympäri valtakuntaa esimerkiksi palloliiton eri tapahtumissa.

Remu debytoi edustusjoukkueessa viime kesänä vain 15-vuoden ikäisenä ja hurmasi faninsa rohkealla pelityylillään. Remun henkiset kyvyt ovat olleet koetuksella parina edellisenä kautena. Esimerkiksi viime kausi jäi hyvin vajaaksi kahden vakavan loukkaantumisen vuoksi. Remu ei ole antanut vastoinkäymisten masentaa, vaan nuori mies on päivä toisensa perään käärinyt hihat ja lahkeet ylös ja tehnyt huikean määrän töitä fysiikkansa eteen.

Remun vahvuudet ovat fysiikassa, ulottuvuudessa ja lähitorjunnoissa. Pelin ohjaaminen ja jalalla pelaaminen ovat kehityskohteita, jotka kehittyvät pelien myötä ja Remu on varmasti yksi niistä pelaajista, jotka odottavat tosipelien alkua kuin enemmän kuin vähemmän.

Remu Koikkalainen tositoimissa Kakkoseen noussutta Kultsua vastaan kesällä 2019.
Kuva: Antti Tiihonen Photography

Kaudella 2020 STPS:llä on kaksi tasaista maalivahtia, jotka taistelevat ykkösmaalivahdin paikasta aivan rinta rinnan.

#12 Pyry Juurinen

21-vuotias Pyry Juurinen on savonlinnalaisille uusi tuttavuus. Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti saapui linnakaupunkiin opiskelemaan viime vuonna ja pienen tuumailun jälkeen löysi itsensä STPS:n harjoituksista.

Remun kanssa treenaaminen on maistunut Pyrylle loistavasti ja maalivahdit ovat harjoitelleet kovaa koko korona-ajan. Hyvää tukea maalivahdeille on antanut Satu Ovaska, joka on tuonut maalivahtien fyysiseen treenaamiseen uusia tuulia.

Pyry on käynyt läpi maineikkaan Lahden lyseon urheilulinjan ja on pelannut aikaisempina vuosina legendaarisessa FC Kuusysissä sekä FC Lahdessa. STPS:n hyökkääjiä on erityisesti ilahduttaneet Pyryn maailmanluokan avaukset, jotka lähtevät kauas ja tarkasti. Näin ollen STPS saa yhden vaihteen lisää omaan hyökkäyspeliinsä.

Pyry kuvaa itseään jämäkäksi luottopakiksi, joka torjuu pallot kuin pallot ja lupaa taistella ykkösmaalivahdin paikasta Remun kanssa tosissaan läpi kauden.

Kumpi seisoo maalin suulla kauden avauksessa sunnuntaina 14.6.2020? Sitä ei tiedä tällä hetkellä kukaan, sillä niin tasaisen vahvoja otteita he ovat esittäneet harjoituksissa.

PYSY MUKANA. SEURAAVANA ESITTELYSSÄ PUOLUSTUSPÄÄN PELAAJAT.