Kausiennakko 2022, osa 3: Pelaajarosteri

Keltamustien pelaajatilanne oli harjoituskauden alkaessa marraskuussa 2021 samankaltainen kuin aiempina vuosina. Joukkueesta poistui viime kauden jälkeen paljon kokemusta ja johtajuutta. Kapteeni Patrik Pakkala, toppari Juho Olenius, keskikenttäpelaaja Roope Leskinen sekä vuosikymmenen ajan idän kolmosen pelikenttiä dominoinut Marko Huttu eivät jatka kaudella 2022 STPS:n riveissä.

Harjoituskauden alettua loppuvuodesta treeneissä kävi aktiivisesti reilun avauskokoonpanollisen verran pelaajia. Uusia kasvoja alkoi kuitenkin ilmaantua Tanhuvaaran jalkapallohallin vuoroille ennen vuodenvaihdetta. Osa tulokkaista pelasi viime kaudella juniori-STPS:n miesten viitosdivarijoukkueessa Interissä, osa taas tuli Savonlinnaan pohjoisesta, etelästä ja lännestä opiskelujen perässä.
Tulokkaat vakuuttivat valmennusjohdon nopeasti. Treeniasenne, halu oppia uutta ja sitoutuminen miellyttivät, minkä lisäksi uudet kaverit vaikuttivat pelanneen jalkapalloa joskus aiemminkin. Tulokkaita täydentää viime kaudella kovissa liemissä keitetty paikallisen junnupolun kolunnut peluriosasto. Heitä on joukkueen 22 sopimuspelaajasta yksitoista.

Der Bomber ja kultainen kenkä ovat palanneet. Hyökkääjä Elmeri ”Eltsu” Marttinen teki maaliennätyksekseen 15 maalia edellisellä STPS-kaudellaan 2020. Viime kauden Mikkelin harmaus on vaihtunut takaisin kasvattajaseuran keltamustiin väreihin. Pikkujunnuna lempinimen Der Bomber saanut Eltsu on asettanut itselleen kovat maalitavoitteet tulevaan kauteen; oma maaliennätys on tehty rikottavaksi.

Pyry Juurinen (C) Kummiyritys: SAFE

Maalivahti Pyry Juurinen on joukkueen kapteeni kaudella 2022 ja SAFE kummipelaaja. Lahden Kuusysin kasvatti pelaa STPS:n riveissä kolmatta kauttaan. Pyry on on ollut keltamustien tolppien välissä mies paikallaan. Tarvittaessa Pyryllä on valmiutta ja kykyä herätellä muuta joukkuetta parhaimpaansa

Kauden 2022 pelaajarosteri näyttää puolestaan tältä.

Paikalliselle jalkapalloväelle uusia tuttavuuksia ovat Ville Kanerva, Ossi Tyni, Saska Saves ja Alex Lymy. Heistä tarinaa lisää kauden edetessä.

Kaudenavauksessa lauantaina 23.4 klo 15:00 Talvisalon Noblessa Areenallla vastaan tulee Kotajärven Pallo (Kopa) Lemiltä.

Otteluisäntänä on Autotalo Hartikainen .

Tilaa kannattajakorttisi NYT – https://www.stps.fi/kannattajakortti/

This image has an empty alt attribute; its file name is KANNATTAJAKORTTI-1024x645.png

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA