Kausiennakko 2022, osa 2: STPS 2.0

Kauden 2021 päätyttyä oli puolestaan STPS:n johdon aika kääriä hihat ja aloittaa työskentely seuran toiminnan kehittämisen eteen. Ensimmäinen tehtävä oli määrittää keltamustien urheilulliset ja toiminnalliset tavoitteet lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä. Työn tulokset voi kiteyttää seuraavasti:

  1. Paikallisen aikuisjalkapallon kilpailullisen toiminnan turvaaminen  ja vakiinnuttaminen Suomen Palloliiton Itäisen alueen kolmosessa.
  2. Edustus-STPS:n pelaajien entistäkin parempi kehittymisen tukeminen jalkapalloilijoina, urheilijoina sekä ihmisinä ja sitouttaminen heidät osaksi STPS-yhteisöä laadukkaan toiminnan kautta.
  3. Tarjota tavoitteelliseen ja kilpailulliseen toimintaan sitoutuneille pelaajille laadukas ympäristö, mitä ei ole tarjolla lähialueen muissa seuroissa.

Tavoitteiden toteutumisen tueksi seurajohto kehitti sekä selkeytti valmennukseen ja seuratoimintaan liittyvää työnjakoa ja prosesseja. Edustus-STPS:n seuratoimijoiden tehtäväkuvat on nyt määritetty selkeämmiksi, seuralle on tehty valmennuslinjaus sekä laadittu jalkapallon fysiikkavalmennukseen oma ”pelikirjansa”.

Edellä mainittujen määrittelyjen pohjalta keltamustille rekrytoitiin päävalmentaja Joel Kerminen sekä fysiikkavalmentaja Satu Ovaska. Työnsä pelaajien parissa he aloittivat marraskuussa 2021. Valmennuksen työkaluksi seura hankki suomalaisen CoachTools -sovelluksen, jonka avulla pystytään mm. seuraamaan reaaliaikaisesti ja vuorovaikutteisesti pelaajien kuormitusta.

Koronarajoitusten iskiessä hetkeksi päälle ja pelaajien ollessa omatoimiharjoittelun parissa tammikuussa 2022 seurajohto käytti tilaisuutta hyväkseen. Valmennuslinjaus sekä fysiikkavalmennuksen pelikirja avattiin pelaajille etäpalavereissa.    

 

Merkittävä askel eteenpäin urheilullisen toiminnan edistämisessä on ollut paikallisten harjoitusolosuhteiden kehittyminen talvikaudella. Tanhuvaaran jalkapallohalli on koronarajoitusten höllennyttyä mahdollistanut laadukkaan lajiharjoittelun

valmennuslinjauksen mukaisesti. Seuran pitkän yhteistyön jatkuminen KristalliSportin kanssa on ollut myös tärkeää uuden fysiikkavalmennuksen pelikirjan toteuttamisen kannalta.

Pelaajien sitouttaminen uuteen ja urheilullisempaan toimintakulttuuriin vaikuttaa Pre Seasonin perusteella onnistuneen hyvin, kun mittarina pidetään harjoitusaktiivisuutta, joukkueen rosterin kokoa sekä saatua palautetta. STPS:n riveihin on saatu harjoituskauden aikana uusia pelaajia, jotka ovat pitäneet kokemastaan ja näkemästään sekä sitoutuneet pelaamaan keltamustissa väreissä kaudella 2022. Heistä tarkemmin tarinaa kausiennakon kolmannessa osassa.

Ilmassa on sonnin hajua. STPS:n pelaajien vappu, juhannus ja joulu koittaa samaan aikaan, kun kausi alkaa viikon kuluttua kotipelillä KoPaa vastaan.

Seuran virallisena tuloksellisena tavoitteena kaudella 2022 Idän kolmosessa on sarjapaikan vakiinnuttaminen: ”Jatketaan siitä eteen- ja ylöspäin, mihin jäätiin viime kauden päätteeksi.” Keltamustan joukkueen pelaajat ovat ilmoittaneet asettavansa oman tuloksellisen tavoitteensa, jota kohti he pyrkivät.

Tilaa kannattajakorttisi NYT – https://www.stps.fi/kannattajakortti/

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA