Yhdessä olemme vahvempia! Tule sinäkin mukaan!

STPS on lanseerannut kauden 2023 alla GLOBAALI- ja OPISKELIJA-kortit KANNATTAJAKORTIN rinnalle. GLOBAALI ja OPISKELIJA- korttien kohderyhmillä on mahdollista tulla seuraamaan keltamustien pelejä kauden aikana – ILMAISEKSI.

Rakkaus jalkapalloon yhdistää ihmisiä ympäri palloamme. Pelaaminen ja katsominen synnyttää suuria tunteita maailman kolkkaan katsomatta. Päätimme, että rakkautta jalkapalloon on mahdollista vaalia matalalla kynnyksellä myös silloin, kun olet kaukana poissa kodistasi – omasta tahdostasi tai tahtosi vastaisesti – toisessa maassa ja vieraassa kaupungissa. 

GLOBAALI-kortteja on jaossa ke 26.4. klo 19 alkavan Suomen cupin ottelun STPS – PePo yhteydessä. Kortteja on ensi viikolla myös saatavilla mm. maahanmuuttajille kohdennettujen tapahtumien yhteydessä. OPISKELIJA-kortin voi saada itselleen STPS – PePo cupottelun lisäksi paikallisista oppilaitoksista, kun STPS pelaajat jalkautuvat korttikiertueelle to 27.4. ja pe 28.4. 

Pelaajat odottavat vesi kielellä kauden avausta samoin kuin sitä, että he pääsevät näyttämään lukemattomien harjoitustuntien ja hikipisaroiden kautta tullutta osaamistaan – sinulle ja minulle. Katsomossa istuvalla yleisölle ja joukkueen kannattajille. Oletko sinä kaivannut tuota joukkoa, joka ajoittaa nasevat välihuudot täydellisesti ja piikittelee tuomaria tai vastustajaa? Tai joka maalin syntyessä kannustaa omia? Me luomme sen tunnelman ja ilmapiirin, mitä pelaajat odottavat pelin lisäksi.

Tutkimustiedon perusteellakin on selvää, että yleisöllä on merkitystä kotijoukkueen voiton todennäköisyyteen. Kotiedun vaikutus vaihtelee lajeittain, maittain ja sarjoittain, mutta yleisesti kotikentällä pelaavalla joukkueella on 5–10 prosenttiyksikköä suurempi todennäköisyys voittaa verrattuna puolueettomalla maalla pelattuun otteluun. Tulokseen vaikuttaa kaksi yleisöön liittyvää syytä: yleisön vaikutus tuomariin ja yleisön vaikutus pelaajien itseluottamukseen. Covid-sulkujen aikana tutkijat arvioivat, että yleisön puuttuminen pudotti kotietua 55 prosenttia. Sinulla ja minulla seuraamassa urheilua paikan päällä on siis merkitystä. Oletko mukana?

KANNATTAJAKORTTI 2023 on myös edelleen myynnissä. Ostamalla 30€:n hintaisen kannattajakortin tuet toimintaamme merkittävällä tavalla. 

Yhdessä olemme vahvempia!