Sarja-avaus tuotti avaustappion – kuvakooste ottelusta STPS – KeuPa 2-5 (2-2)

Keuruun Pallo osoittautui kolmosen sarja-avauksessa liian kovaksi palaksi STPS:lle. KeuPan hyökkääjä Nicolas Longarini oli suorastaan painajaismaisen tehokas argentiinalaisen oltua mukana kaikissa vierasjoukkueen viidessä maalissa joko maalintekijänä tai syöttäjänä.

Keltamustien tahmeasta aloituksesta ja alkuhetkien KeuPa-maalista huolimatta kotijoukkue pääsi ensimmäisen jakson edetessä paremmin pelille. Eeki Tuunainen (3) tasoitti ottelun Eero Korhosen (5) ja Simo-Santeri Roivaisen hienosta esityöstä…
…ja hetkeä myöhemmin Elmeri Der Bomber Marttisen vasurin lähettämä maanuoliainen löysi maskin takaa tiensä KeuPan verkon perukoille.
Itäsavolais-keskisuomalainen sekähärdelli. Vaikka STPS siirtyi johtoon, vaaran merkit olivat edelleen vahvasti näkyvillä. KeuPa onnistui kerta toisensa jälkeen murtautumaan keltamustien liian pitkäksi ja avoimeksi venyneen muodon sisään ja iskemään vaarallisesti laitojen kautta. Kotijoukkueen puolustuslinja oli vaikeuksissa myös sinipaitojen erikoistilanteiden puolustamisessa. Ensimmäisen jakson viimeisen viisiminuuttisen aikana Nicolas Longarinin tekemä tasoitusmaali ei tullut runsaslukuiselle yleisölle yllätyksenä.
Toisen jakson alun kotijoukkue aloitti väkevämmin kuin päätti ensimmäisen jakson. Elmeri Der Bomber Marttinen laukoi kauempaa ylähirteen, mutta sen lähemmäksi maalin makua kotijoukkue ei päässyt enää ottelun aikana. STPS:n hyökkäyspään erikoistilanteet koituivat sen sijaan joukkueen kohtaloksi, kun…
… keltamustien kiire loppui kaksi kertaa pallon kaivamiseen omasta maalista KeuPan vastahyökkäyksen jälkeen.
Kehityskohde selkeä. Vaikka STPS:n pelaaminen on mennyt askeleita eteenpäin viime kaudesta, riittää valmennuksella ja joukkueella vielä reippaasti työtä harjoituskentällä etenkin puolustuspelaamisen kuntoon laittamiseksi. Kolmessa viimeisimmässä ottelussa on omissa soinut 16 kertaa.

Seuraavan kerran STPS on tositoimissa Jyväskylässä perjantaina 5.5. FC Blackbirdin vieraana. Talvisalon Noblessalla keltamustat pelaavat seuraavan kotipelinsä AFC Keltik:iä vastaan lauantaina 20.5. klo 15.