Simpeleen Urheilijat – STPS

Takavuosien hegemoniaottelu Kaakon Kolmosessa toteutuu jälleen, kun Simpeleen Urheilijat nousi Nelosesta viime kauden päätteeksi. STPS:llä ja SiU:lla on takanaan vuosikymmenten yhteinen taival jalkapalloilussa. Välillä STPS:n parhaita pelaajia on kosiskeltu Simpeleelle ja toisinaan SiU:n ykköstykkejä on nähty linnakaupungin joukkuessa. Vastustajana sinivalkoinen Simpele on ollut vaikeasti voitettava. Aina altavastaajana peliin lähtenyt SiU on venynyt huippusuoritukseen savonlinnalaisia joukkueita vastaan. Simpeleellä ei todellakaan haluta hävitä savonlinnalaisille!!

Muutaman vuoden hiljaisemman elon jälkeen Simpele nousi Kolmoseen ja näin nämä rakkaat viholliset kohtaavat jälleen. Kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. STPS on suoran putoajan paikalla toiseksi viimeisenä ja SiU on yhtä pistettä enemmän keränneenä sijan yläpuolella. Paperilla joukkueet ovat tasavahvoja ja ottelusta odotetaan tasaista maalien sävyttämää ottelua.

Molemmilla joukkueilla puolustus on ollut tällä kaudella akilleen kantapää. Molemmat joukkueet ovat päästäneet maaleja noin kolmen maalin keskiarvolla ottelua kohden. Vaikka STPS on onnistunut maalinteossa selvästi Simpelettä paremmin, ei pisteitä ole herunut heikon koko joukkueen puolustuksen vuoksi.

STPS pääsee otteluun hieman leveämmällä kokoonpanolla kuin katastrofaalisen lopun saaneeseen KyPa -peliin. Keskikentän työmyyrä Joona Nieminen palaa kokoonpanoon ja tulee muodostamaan vahvan keskikentän keskustan paluun tehneet Toni ”Speedy” Loikkasen rinnalla. Nämä kokeneet pelaajat ovat erittäin tärkeässä roolissa keskiviikon kamppailussa, jossa kaksinkamppailut, erikoistilanteet ja maalineduspelaaminen molemmissa kenttäpäädyissä nousevat ratkaisevaan rooliin.

Patrik Pakkala on esiintynyt viime peleissä edukseen erityisesti hyökkäyspäässä. Tämä juonikas molempijalkainen pelaaja on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia STPS:lle. Keskiviikkona tarvitaan lisää.

KUVA: Antti Tiihonen Photography

Myös Remu Koikkalainen ja Teemu Pulkkinen ovat lähellä pelikuntoa, mutta heitä ei todennäköisesti nähdä vielä keksiviikkona Simpeleen sametilla. Huhujen mukaan Savonlinnasta olisi lähdössä muutama autolastillinen faneja kannustamaan omiaan. Onhan tämä STPS:n kauden lyhin vierasreissu ja kannustusta nuori joukkue todellakin tarvitsee. Viiden ottelun tappioputki on ennenkuulumaton STPS:n historiassa ja keskiviikkona tämä putki katkaistaan!!

SiU – STPS keskiviikkona 19.6. klo 18.30 Simpeleen keskuskentällä

Jos et pääse katsomaan, muista LIVESTREAM: stps.fi/livestream.html

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!