STPS – Kymin Palloilijat

Savonlinnalaisen edustusjalkapalloilun lippulaiva STPS pelaa sunnuntaina ensimmäisen kotiottelunsa siellä pyhimmässä, eli Kyrönniemen Urheilukentällä. Kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistä vain kaksi on pelattu Savonlinnassa, nekin Talvisalon tekonurmella. Kausi on kokonaisuudessaan ollut hankala keltamustille ja plakkarissa on vain kaksi voittoa ja sarjataulukossa sijoitus on toiseksi viimeinen.

KUVA: Antti Tiihonen Photography

Sunnuntaina pelattavaan otteluun vastaan asettuu sarjanousija Kymin Palloilijat. Se on kerännyt seitsemästä pelistä kolme voittoa ja on paukutellut maaleja peräti 19. Kaksikko Nico Pietiläinen – Antti Riihimäki ovat kumpikin viimeistelleet viisi maalia.

STPS lähtee otteluun mielenkiintoisissa tunnelmissa. Positiivista virettä on tappioputkessa pyritty pitämään yllä hakemalla hieman uudenlaisia ärsykkeitä harjoitteluun. Myös uusia pelaajia on käynyt harjoituksissa venyttelemässä nivusiaan. Pitkän peruskuntokauden tehnyt STPS-kasvatti Toni ”Speedy” Loikkanen tekee yllätyspaluun keltamustaan noin kuuden vuoden tauon jälkeen. Viime kausina Kulennoisten Pallon riveissä kovilla otteillaan ja rajuilla liukutaklauksillaan yleisöä viihdyttänyt konkari pyrkii paikkaamaan STPS:n keskikentällä ja puolustuksessa olevia aukkoja.

Kahdessa edellisessä ottelussa STPS -verkkoon on tehty yhteensä yksitoista maalia, joten on hyvin selvää, mitä osa-aluetta STPS yrittää sunnuntain ottelussa parantaa. Nuoren joukkueen otteista on puuttunut Kaakon Kolmosessa tarvittava kovuus ja junnumaiset virheet ovat syöneet itseluottamusta kovalla kädellä.

Ennakkoasetelmat sunnuntaiseen kamppailuun ovat melkoisen mielenkiintoiset ja STPS:n tulee onnistua erinomaisesti saadakseen sunnuntaina pisteitä. Kokoonpanosta tihkui sen verran tietoa, että Timo Käck aloittaa maalissa, Henri Manner johtaa puolustuslinjaa ja Elmeri Marttinen hyökkää yhdessä Valtteri Pekkisen ja Aapeli Turkan kanssa nuoruuden innolla.

Mediajaoston saamien tietojen mukaan STPS -kioski palvelee ottelun aikana aiempaakin runsaampana ja monipuolisempana. Kiitos K-Citymarket, Laitaatsillan ABC, Savonlinnan Sokerileipomo, K-Supermarket Mertala, Kotipizza, K-Rauta sekä S-Market Mertala.

HUOMENNA KYRKÄLLE KANNUSTAMAAN OMAN KYLÄN POJAT VOITTOON!!

STPS – KyPa sunnuntaina 16.6 Kyrönniemi klo. 15.00

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!