OTTELUENNAKKO: IPS – STPS

STPS matkaa toista kertaa tällä kaudella mäkäräisten taivaaseen eli Imatran Ukonniemeen. Kotijoukkue IPS selvitti tiensä viimeisenä ylempään loppusarjaan sijoittumalla runkosarjassa kuudenneksi. Tuolta paikalta sarjan kärkipaikalle ei ollut mahdollisuutta, eikä putoamisvaaraakaan ole. Niinpä yläloppusarjan ottelut ovat tietyllä tapaa IPS:ille merkityksettömiä. Alkukaudesta IPS oli hyvässä vireessä ja se keikkui pitkään sarjan kärkipäässä. STPS-tappio heinäkuun alussa oli sen ensimmäinen. Tuon jälkeen imatralaisten kuntopuntari kääntyi laskuun ja heikko heinä- ja elokuu pudottivat sen lopullisesti kolmen kovan joukkueen kyydistä.

STPS puolestaan on roikkunut kynsin ja hampain sarjan kärjen tuntumassa. Yllätysvoitolla PeKa:sta se pitää sarjan voittajan auki luultavasti viimeiselle kierrokselle saakka. Tällä hetkellä STPS:llä on vielä teoreettiset mahdollisuudet lohkoykköseksi, joten lauantaina Imatralla vain voitto kelpaa.

SARJATAULUKKO 18.9

Sarjataulukko osoittaa, että STPS on kerännyt tähän mennessä 15 pistettä IPS:iä enemmän. Suurin syy tähän on STPS:n tiivis puolustus ja toisaalta myös maaliverkko on heilunut reilusti imatralaisia useammin. IPS:in suurin ongelma on ollut maalinteko. Hyvin monessa ottelussa syyskaudella IPS on jäänyt nollille. Esimerkiksi kahden yläloppusarjan ottelun jälkeen IPS:in maaliero on 0-4. Joukkue kuuluu kuitenkin lohkon pelaavimpiin joukkueisiin ja sitä vastaan on pelaajien mukava pelata, sillä palloa yritetään liikuttaa mahdollisimman paljon maata pitkin.

STPS lähtee lauantain otteluun mielenkiintoisella kokoonpanolla. Loukkaantuneita pelaajia ei ole, mutta poisjääntejä on silti useita. Muualle opiskelemaan muuttaneiden viikonloput täyttyvät tentteihin lukemisesta, joten kaikkiin peleihin he eivät pysty tulemaan. Siksipä huomisessa pelissä uudet pelipaikat saattavat tulla kokeiluun. Kokoonpano on varmasti timanttia ja vain kolme pistettä kelpaa.

Henri Manner siivoaa tässäkin tilanteessa pallon väljemmille vesille. Kuva: Antti Tiihonen photography.

Syyskelien koleus on antanut oman säväyksen ulkoharrastukseen. Puolustuksen toiseksi viimeisin lukko, varakapteeni Henri Manner valottaa asiaa hieman mediajaoston haastattelussa:

”Kyllä jalkapallo on pelien kuningas tai ainakin kesän kuningas.”

Etkö pidä syksystä?

”Kaksi edellistä torstaita on ollut niin kylmä treeneissä, etten ole pystynyt ottamaan käsiä taskuista pois. Nytkin on biljardi menossa.”

Suomessahan on aika-ajoin väläytelty sarjakauden siirtämisestä eurooppalaiseen rytmiin eli pelikausi kestäisi syksystä kevääseen. Mitä mieltä olet tästä?

”Jos niin tapahtuisi, muuttaisin saman tien Järvenpäähän ja hakisin Tanskan kansalaisuutta. Sentään siellä etelässä on vähän lämpimämmät talvet”

STPS:n viimeinen kotipeli siirtyy viikolla Mikkelin alueen koronatilanteen vuoksi. Niinpä STPS-SavU pelataan lauantaina 3.10 klo. 15.00. Mitä mieltä tästä Henri Manner?

”Yksi lisäviikko kartuttaa sakkokassaa ja antaa viikon lisäaikaa keksiä hassunhauskaa ohjelmaa. Eikähän me treenata tuota saunailtaakin varten viikon päästä lauantaina.”

STPS kokoonpano:

Pyry Juurinen, Remu Koikkalainen, Eeki Tuunainen, Elmeri Marttinen, Marko Huttu, Patrik Pakkala, Henri Manner, Jesse Jäppinen, Roope Leskinen, Simo Roivainen, Jesse Huittinen, Teemu Pulkkinen, Valtteri Pekkinen ja Juho Olenius.

Tästäkin haastattelusta huolimatta IPS – STPS pelataan lauantaina 19.9 Ukonniemen nurmella klo. 15.00 alkaen.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!