OTTELUENNAKKO: Miikka Oinonen vs. STPS

Juhannustaiat on tehty ja on aika suunnata katseet ison kesän puolelle. STPS matkaa tiistaina kauden ensimmäiseen vieraspeliin Ristiinan Palloa vastaan. Ottelu on molemmilla kauden toinen ja lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla hyvin erilaiset. STPS sai kauteen lentävän lähdön, kun se kaatoi yhden sarjan ennakkosuosikin Sudet Kouvolasta. Toki ensimmäisen ottelun jälkeen voidaan todeta, ettei Sudet tule aivan sarjan kärjessä keikkumaan kauden jälkeen; sen verran hengetöntä joukkueen pelaaminen oli. Ristiina puolestaan avasi kautensa kotiottelullaan Nelosesta noussutta lappeenrantalaista Lirya vastaan. Tuloksena 0-2 tappio. Ristiinalaisten kokoonpanosta puuttui ensimmäisessä pelissä kaksi tärkeää pelaajaa, kun puolustaja Antti Pulkkinen sekä hyökkääjälegenda Miikka Oinonen olivat pois kokoonpanosta.

Valtteri Pekkinen teki STPS:n kauden 2020 ensimmäisen maalin. Kuva: Antti Tiihonen photography

Viime vuonna Ri-Pa voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset, joten keltamustilla on paljon hampaankolossa. Sarja-avauksessa Talvisalossa Ri-Pa oli kirvelevästi parempi maalein 2-1 ja Ristiinan helteessä maalein 4-3.

Harvoin yksi mies pystyy kaatamaan koko joukkuetta, mutta joukkueiden viime kauden kohtaamisessa kävi niin. Miikka Oinonen viimeisteli tai syötti kaikki joukkueensa neljä maalia ja kaatoi käytännössä yksin STPS:n. Viime vuotisessa kamppailussa ”Oino” pyöritti STPS:n puolustusta kuten tahtoi, ja ottelun lopputulos oli ristiinalaisille 4-3, vaikka koko toinen puoliaika pelattiin vain Ri-Pa:n kenttäpuolella.Tähän peliin Oinonen palaa Ri-Pa:n kokoonpanoon ja aiheuttaa näin harmaita hiuksia STPS:n puolustukselle.

Tiistain kamppailuun STPS lähtee samalla innolla kuin kauden ensimmäiseen otteluunkin. Joukkueella on tällä hetkellä hyvä boogie päällä ja omaa päätä puolustetaan sitkeästi yhdentoista pelaajan voimin. Sudet pelissä näkyi koko joukkueen halu voittaa ottelu ja erityisesti puolustusmotivaatio oli erinomaisella tasolla kärkipelaajista lähtien. Keltakortti viuhui melko monelle STPS-pelaajalle ensimmäisessä ottelussa, joista osa meni ensimmäisen pelin höntyilyn piikkiin.

Teemu Pulkkinen ja kolme sormea. STPS hakee kolmea pistettä tiistaina Ristiinasta.

Tiistain ottelussa STPS tulee pitämään palloa enemmän kuin Susia vastaan ja hyökkäykset pyritään käynnistämään keskikentän dynamojen Jesse Jäppisen ja Marko Hutun kautta. Harvinaista kyllä, tähänkin otteluun STPS saa täyden 18 pelaajan miehistön ja muutama pelaaja joutuu jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Päävalmentaja Niirasella on siis positiivinen ongelma pelaajiston suhteen.

Ristiinan Pallo – STPS tiistaina 23.6 klo. 19.00.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!