OTTELUENNAKKO: PeKa – STPS

Sunnuntaina Arto Tolsa Areenalla Kotkassa kohtaavat vain yhden tappion tällä kaudella kokenut Peli-Karhut ja kentän puolella voitosta voittoon marssinut linnakaupungin ylpeys STPS. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen neljä kärkijoukkuetta alkavat erottua toisistaan. PeKa:n ja STPS:n lisäksi ylivoimaisia voittoja sarjassa on ottanut alkukaudella Savilahden Urheilijat, joka tällä kaudella operoi vahvalla MP:n tuella. Myös kabinettipisteet STPS:ltä ottanut KJP-Sudet sinnittelee iskuetäisyydellä. Tässä vaiheessa kautta näyttää siltä, että lohkon voiton ratkaisevat näiden neljän joukkueen keskinäiset ottelut. Siksipä sunnuntainen ottelu on tähän mennessä STPS:lle kauden ylivoimaisesti tärkein.

7-1, 5-2, 8-1, 3-1, 7-1, 5-2. Tällaisilla lukemilla PeKa on murskannut vastustajansa edellisissä peleissä. Lukemista voidaan helposti päätellä, että kotkalaisten hyökkäys toimii erinomaisesti. Toisaalta taas joukkue on päästänyt jokaisessa pelaamassaan ottelussa vähintään yhden maalin, joten PeKa:n kolmen topparin systeemi ei vaikuta täysin aukottomalta. Päävalmentaja Niirasen käskyttämänä STPS-pelaajat ovat tällä viikolla istuneet tiiviisti Youtuben ääressä katsomassa PeKa:n aikaisempia otteluita. Karpot-tv on ansiokkaasti striimannut kotkalaisjoukkueiden pelejä tällä kaudella, joten kotijoukkueen pelissä mikään ei tule yllätyksenä STPS-pelaajille. PeKa:n heikot kohdat on laitettu tarkasti muistiin ja pelaajien vahvuudet ja heikkoudet on tarkasti analysoitu.

Kotkalla on upeat ja menestyksekkäät perinteet jalkapallosta ja tällä hetkellä joukkueen ylpeys KTP pelaa Ykköstä. Kaupungin toiseksi paras joukkue on tällä hetkellä Kolmosta pelaava Peli-Karhut ja tähän kotkalaiset haluavat muutoksen mahdollisimman pian. Niinpä PeKa on satsannut tähän kauteen melkoisesti. PeKa on haalinut kovatasoisia pelaajia lähialueiden seuroista hyvällä prosentilla ja esimerkiksi tämän kauden maalipörssiä johtava Nico Pietikäinen kalasteltiin Kymen Pallosta. Vaikka PeKa on tällä hetkellä hurjassa lyönnissä ei STPS lähde Kotkaan nöyristelemään, vaan tavoitteena on haastaa PeKa omilla vahvuuksilla.

PEKAN PELAAJAT TÄHDITTÄVÄT MAALIPÖRSSIN KÄRKISIJOJA.

Kentän puolella tappioitta pelannut STPS lähtee sunnuntain peliin taistelemaan. Kokoonpanoon tullaan tekemään pakon sanelemana muutama hienoinen viilaus ja keltamustat laittavat kaiken likoon. Peli on hieno mahdollisuus päästä pelaamaan upealla stadionilla kovatasoinen ottelu. Kaikki paineet ovat kotijoukkue Peli-Karhuilla, sillä heidän tavoitteena on tälle kaudelle vain ja ainoastaan nousu Kakkoseen. STPS pääsee peliin paineettomassa haastajan asemassa ja tämä sopii sitkeälle Esturalle. Muun muassa viime vuonna STPS kairasi upean 1-2 vierasvoiton Kotkasta ja samanlaista ryöstöä yritetään myös tänä vuonna.

Mahtavan alkukauden STPS:n laitapuolustajana pelannut Joonas Puhakka on pimentänyt tähän saakka kaikki vastustajat omalla laidallaan. Samaa tarvitaan sunnuntaina Kotkassa. Kuva: Antti Tiihonen photography

Tule mukaan seuraamaan STPS:n vierasottelua sunnuntaina 2.8. klo. 15.00. Ottelu striimataan suorana Karpot-tv:n sivuilla.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!