OTTELUENNAKKO: UNION PLAANI- STPS

STPS:n osalta runkosarja päättyy kahteen vierasotteluun. Nyt lauantaina STPS matkaa Heinolaan Union Plaanin vieraaksi ja ensi keskiviikkona Mikkelin Rantakylässä on vastassa rakas vihollinen Savilahden Urheilijat.

STPS on kokenut kovia edellisen ottelun tiimoilta ja lähtee erittäin pienellä mutta pippurisella miehistöllä Heinolaan. Kokoonpanossa on vain 12 pelaajaa: Pyry Juurinen, Henri Manner, Hiski Ikonen, Joonas Puhakka, Eeki Tuunainen, Marko Huttu, Jesse Jäppinen, Miro-Ville Mäkinen, Jesse Huittinen, Juho Olenius, Patrik Pakkala ja Valtteri Pekkinen. Nimilistasta voi helposti todeta, että joukkueen maalivahti, koko puolustuslinja sekä keskikentän keskusta eivät ole kokeneet muutoksia ja ne osa-alueet ovat lauantainakin kunnossa.

Tuhoja on tullut hyökkäyspäähän, kun viime ottelun tiimoilta loukkaantuneiden kirjoissa on ykköskärki Elmeri Marttinen sekä muista hyökkäyspään pelaajista Teemu Pulkkinen, Simo Roivainen ja Roope Leskinen. Lisäksi poissa ovat Javad Hussaini, Hekmatullah Ahmadi ja Eetu Harmoinen. Ja tähän kun lisätään se, että Niklas Pulkkinen lähti pelaamaan Joensuuhun, Niklas Turunen lopetti toistaiseksi jalkapalloilun, Eero Haikonen jatkaa lääkisopintojaanTampereella ja Jere Malinen muutti Helsinkiin, alkaa 25 pelaajan ryhmästä olla aika suuri prosentti muualla kuin Heinolassa lauantaina klo. 15.00.

Valtteri Pekkiseltä tarvitaan lauantaina samaa tuttua tekemistä hyökkäyspäässä kuin aiemminkin tällä kaudella. Kuva Antti Tiihonen photography.

Pelaajiston lisäksi lauantaiseen otteluun myös valmennuspuoli on varamiehinen, kun päävalmentajavelho Kai Niiranen on työreissulla pohjoisessa. Niirasta sijaistaa Teemu Pulkkinen, jolla on vielä valmentajana voittotili Kolmosessa avaamatta.

Laurikaisen Leipomon kummipelaaja Teemu Pulkkinen on napsinut kolmen pisteen voittoja kentän puolella useita, mutta voittotili on valmentajana vielä Kolmosessa avaamatta. Tulisiko ensimmäinen voitto lauantaina Heinolassa??

Yllä olevien asioiden vuoksi sarjataulukolla, maalieroilla eikä muillakaan tilastollisilla seikoilla ole merkitystä lauantain kamppailussa. Ratkaisevaa on se, pystyykö STPS pelaamaan täydet 90 minuuttia viisasta jalkapalloa. Yhden vaihtomiehen taktiikalla otteluun lähtevän joukkueen tulee pystyä hallitsemaan palloa ainakin ajoittain sekä puolustaa tiiviisti joukkueena. Yltiöpäiseen juoksukilpailuun ei ole varaa lähteä. Lähtökohdat otteluun ovat heikot, mutta kaiken onnistuessa nappiin on Union Plaani varmasti lyötävissä. STPS:lle on erittäin vaikea tehdä maalia, sillä helpot oman pään virheet on saatu karsittua tällä kaudella minimiin ja muutoksia alakerran kokoonpanoon ei ole juuri tullut. Pelaajat tietävät ja tuntevat toisensa hyvin ja osaavat ennakoida ja lukea tilanteita saumattomasti. Sen sijaan kentän toisessa päässä eli hyökkäyksessä tarvitaan vähemmän pelanneilta pelaajilta, kuten Patrik Pakkalalta luovia ratkaisuja, jotta voittoon tarvittava maalimäärä saadaan aikaiseksi.

YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!