Sarjapisteet Etelä-Karjalan suuntaan – kuvakooste ottelusta STPS – Kultsu FC

Keltamustien voitoton kotisaldo idän kolmosessa sai jatkoa, kun joutsenolainen Kultsu FC oli Talvisalon Noblessa Areenalla kotijoukkuetta etevämpi lukemin 0-4 (0-1). Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui STPS:n keskikenttäpelaaja Leo Penalvan saama suora punainen toisen puoliajan alussa. Kultsu käytti pelaajaylivoiman hyväkseen tekemällä muutama minuutti ulosajon jälkeen pelin naulanneen 0-2 maalin. Ruman lopputuloksen keltamustien kannalta sinetöi vielä viimeisen vartin kaksi takaiskumaalia.

Keltamustia katsomon puolella. Jari Kuusikko, Elmeri Marttinen ja Saska Saves eivät pukeneet keltamustaan sotisopaan loukkaantumisen tai pelikiellon takia.
Ottelun alku tarjoili lämpimän sadekuuron sekä seuraavan STPS:n avauskokoonpanon (vasemmalta oikealle): Juurinen C; Tyni, Lymy, Kanerva, Huittinen, Saukkonen, Mäkäläinen, Smirnov, Penalva, Karttunen, Tuunainen.
Kultsu tuli peliin terävästi. Punapaidat vyöryttivät vaarallisesti hyökkäyksiään ensimmäisen 25 minuutin aikana kohti Pyry Juurisen vartioimaa STPS-maalia. Vierasjoukkue siirtyi johtoon 21 minuutin kohdalla Carlos Silva Cardenasin lataamalla puolivolleyllä. Maalin jälkeen STPS sai paremmin ottelun juonesta kiinni, muttei onnistunut kuitenkaan luomaan vaarallisia tilanteita Kultsun maalille.

Kentän parhaimmistoa. Varkaudesta ottelua tuomaroimaan saapunut Olli-Pekka Hämäläinen piti ohjat jämäkästi käsissään yhdessä avustavien tuomareiden Timo Ranisen ja Wali Aventin kanssa.

Tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu. Kultsun pelaaja tunnustelee nenänsä paikallaan oloa ja keltamustien Leo Penalva astelee kentältä ulos suoran punaisen jälkeen.
Tänään ei osunut. Myöskään Miro-Ville Mäkinen (46) ja Joonas Mäkäläinen (23) eivät onnistuneet tänään rikkomaan keltamustien kuparista. Kultsu puolestaan käytti pelaamisen riskikertoimia lisänneen kotijoukkueen virheitä säälittä hyväkseen kahteen otteeseen ottelun viimeisen vartin aikana.
Nyt mitataan. Kauden kotipelipainotteinen alku ei ole tuloksellisesti ollut odotettu. Keltamustien pelaamisen taso ei ole kantanut kokonaista 90 minuuttista sarjapisteille kuin kerran vieraspelissä Imatralla. Seuraava mahdollisuus päästä pisteiden makuun tulee ensi viikon torstaina 2.6. Mikkelissä, kun STPS matkaa SavU:n vieraaksi.